Granit tava nedir, nasıl kullanılır, nasıl temizlenir? Granit tava lekesi nasıl çıkar?

Son yıllarda özellikle kadınların dikkatini çeken ve popülerliği artan granit ürünler mutfağı baştan aşağı yeniliyor. Uzmanların kullanımı en sağlıklı yemek pişirme ürünü olduğunu söyledikleri granit tava nedir diye merak ediyorsanız ve temizliği konusunda nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız mutlaka içeriğimize göz atabilirsiniz.

Granit tava, son yıllarda mutfaklarda sıkça tercih edilen hem sağlık açısından uygun hem de kullanımı oldukça kolay olan bir eşyadır. Yapım aşamasında granit kullanıldığı için adını alan bu tavalar genellikle çelik ya da teflonlara göre daha uzun ömürlü ve tanecikli bir yapıya sahiptir. Doğadan gelen granit taşında yer alan mineraller gri, pembe ya da beyaz renkte olabilen bu ürünler genellikle tava yada tencere olarak satılıyor. Her genç kızın çeyizinde olan granit tavalar pahalı olduğu kadar uzun ömürlü olmalarıyla da tercih edilen modeller arasında. Çizilmeye karşı dayanıklılığıyla bilinen granit tavalar, kütle ağırlığı olduğu için ısıyı da oldukça eşit şekilde dağıtmaktadır. Hatta pişireceğiniz şeyi hiç yağ ekmenizi gerektirmez. Çünkü yapışmaz özelliği vardır. Ancak alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Sektörde satışı fazla olduğu için sahteleri de bulunmaktadır.

granit tava nasıl temizlenir

granit tava nasıl temizlenir

Örneğin alacağınız granit tava, kesinlikle ağır olmalıdır. Ucuz ve hafif olan tavalar sadece granit kaplamalı tavadır.  Granit taşının kendi rengini taşıyan tavaları tercih edin. Koyu gri, açık gri ve kahve tonlarındaki ağır tavalar gerçek granitten yapılmıştır.

granit tava nasıl anlaşılır

granit tava nasıl anlaşılır

Alacağınız granit tava sapı önemlidir. Yemek pişirirken ağır olan granit tavayı taşımakta zorlanabilirsiniz. Eğer kaliteli ve çelik sapları olan tavayı gördüyseniz; bu detay da granit tavanın kalitesini konuşturmaktadır. Günümüzde her markanın kendine ait ürettiği granit tavalar bulunmaktadır. Eğer garanti süresi 5 yıl ve daha fazla ise güvenle alabilirsiniz.

PEKİ GRANİT TAVALARIN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Granit tavaların elde temizliği oldukça kolaydır. Bazı soslar tavalarda küçük lekelere neden olabilir. Ancak bulaşık süngeriyle hızlıca temizleyebilirsiniz. Granit tencere ve tavalarınızı temizlerken aşındırıcı özellikteki deterjanları kullanmamalısınız. 

granit tava modelleri

granit tava modelleri

Granit tavayı ocaktan alır almaz soğuk suyla yıkamanız doğru bir adım değildir. Bu adım granitin yapısını bozacaktır. Bu yüzden soğumasını beklemelisiniz. Granit tavadaki yanık izlerinin nasıl çıkacağını merak ediyorsanız, bir miktar sirke ve su koyup birkaç dakika kaynatabilirsiniz. 

Eğer kısa sürede granit tavasını temizlemek istiyorsanız bulaşık makinesi de gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz. 

Mutfak hayatını kolaylaştıran fikirler

İLİŞKİLİ HABER

Mutfak hayatını kolaylaştıran fikirler
Forbes yayınladı! Doğuştan zengin çocuklar ve servetleri

İLİŞKİLİ HABER

Forbes yayınladı! Doğuştan zengin çocuklar ve servetleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0