Evdeki böceklere kesin çözüm! Evde uçan küçük sinekler nasıl önlenir?

Yaz kış demeden etrafınızda uçan küçük sinekler ve evinizde birden bire beliren zararlı böcekler sinirlerinizi mi bozuyor? Çöplerin, bitkilerin, meyvelerin ve benzeri artık yiyeceklerin üzerinde dolaşan küçük sineklerden ve evinizi işgal eden böceklerden kısa yoldan kurtulmanız için gereken pratik çözüm önerilerini sizlerle paylaşıyoruz...

Küçük sineklerin bulundukların en çok yerler; artık ve kokan sıvı ve katı gıdalardır. Evin bir yerinde açıkta yiyecek bıraktığınızda sineklenme problemi gün geçtikçe daha sık yaşanmaya devam eder. Evinizin kuytu köşelerinde hali hazırda bekleyen sinekler ve böcekler pencereden veya dışarıya açılan minik deliklerden içeri girebildiği gibi, bir sefere mahsus evde hüküm sürer sürmez, daha sonrasında mekanı terk etmeleri zorlaşmaktadır. Küçük sineklerden ve zararlı böceklerden kurtulmak için en temel malzeme şüphesiz sirkedir. Ancak sizlere her ikisi için de uygulayabileceğiniz farklı pratik çözüm önerilerini sunuyoruz...

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..İLİŞKİLİ HABERSaksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..

EVDE DOLAŞAN BÖCEKLER NASIL YOK EDİLİR?

Sedir Yağı

Sedir Yağı

Böcekler sedir kokusunu sevmezler. Bu nedenle; sedir yağını su ile sulandırarak evinizin köşelerine sprey şişe ile püskürtünüz. Böceklerin çıktığı yerleri tespit ederek püskürtme uygulamasını yaparsanız daha olumlu sonuç alabilirsiniz.

KÜÇÜK SİNEKLERDEN NASIL KURTULUNUR?

Küçük sinekleri yok etme yöntemi

Küçük sinekleri yok etme yöntemi

- Öncelikle bir kasenin yarısına kadar sirke koymakla başlayalım. Sirkeyi yarısına kadar koyduğunuz kasenin ağzını streç filmle kapatın. Tam merkezinde küçük bir delik açın. Sinekler sirkenin kokusuna dayanamayıp, delikten içeri girecektir. Bir kez içeri girdiklerinde bir daha dışarı çıkmaları mümkün olmayacaktır.

Küçük sinekler nasıl engellenir

Küçük sinekler nasıl engellenir

- Meyve üzerinde gezinen sinekler için en kolay yöntem ise, bir kaç dilim eskimiş meyvenizi, orta boy bir kavanozun içerisine koyun. Üzerine kahve fincanı sirke ilave edin. Bir kağıdı huni şeklini alacak şekilde kıvırın. Ya da gerçek huni kullanabilirsiniz. Kağıdı resimdeki gibi kavanozun içerisine koyun. Koku sinekleri huninin içerisine çekecektir. Dışarı çıkma yolu sinekler için neredeyse imkansız olacaktır.

Küçük sineklere pratik yöntemler

Küçük sineklere pratik yöntemler

- Bir reçel kasesinin içerisine yarıya kadar sirke ilave edin. Bir kaç damla sıvı bulaşık deterjanı damlatın. Sirkesinin kokusuna avlanan sinekler kasenin içerisine düşecektir. Normal şartlarda yüzey gerilim ile su üzerinde yürüyebilen sinek ve böcekler sabun sayesinde yürüyemeyecek, batma tehlikesi yaşayacak ve boğulacaklardır.

550 bin turist Kapadokya’yı gökyüzünden izledi

İLİŞKİLİ HABER

550 bin turist Kapadokya’yı gökyüzünden izledi
Akbatı’da ara tatile özel çocuklar için eğlenceli etkinlikler!

İLİŞKİLİ HABER

Akbatı’da ara tatile özel çocuklar için eğlenceli etkinlikler!

BİR YORUM YAPIN 9

canan 5 ay önce

zararsizlar ama çoğaltıp ucusmaya badlayinca sinir bozuyorlar

Toplam 1 beğeni

Ysnkrrti 1 yıl önce

Küçük sinekler ayna bırakmıyor mıçıyor heryere maalesef silmeye yetişilmiyor

Toplam 1 beğeni

uwu 1 yıl önce

evdeki böceklere acıyan ama korkan kaç kişi var?...

Toplam 3 beğeni

e ce 2 yıl önce

ne de n si y a h kü çük sine k le ri öl d ü r o nu z

Toplam 2 beğeni

e ce 2 yıl önce

siz olsaydınız yavru sinek le re ne ya pa r dı nı z be n i yi da v ra nır dı m

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun