Makarna çeşitleri nelerdir? Doğru makarna çeşidi seçimi nasıl olmalı?

Doğru makarna seçmek makarna yemeğinin kalitesini olumlu bir şekilde etkiliyor. Peki, hangi makarnayı nerede kullanmayı bilmek için makarna isimleri nelerdir? Hangi makarna çeşidi hangi makarna yemeği için tercih edilmelidir? İşte, doğru makarna seçimi için belli başlı püf noktalar...

Makarnalar kendi aralarında çeşitlere ayrılırlar. Fırında makarna yüksük cinsi bir makarna ile nasıl ki abes kaçıyorsa spagetti makarna ile düz salçalı yemek fazla rağbet görmeyen yemek türleri olabiliyor. Peki, hangi makarnayı nerede kullanmayı bilmek için makarna isimleri nelerdir? Hangi makarna çeşidi hangi makarna yemeği için tercih edilmelidir? İşte, doğru makarna seçimi için belli başlı püf noktalar...

Makarna çeşitleri

Makarna çeşitleri

MAKARNA ÇEŞİTLERİ NELERDİR? DOĞRU MAKARNA KULLANIMI NASIL OLMALIDIR?

Fiyonk makarna

Fiyonk makarna

Fiyonk makarna çeşidi tulum peyniri için idealdir. Bol zeytinyağlı servis edilmelidir. Üzerine ceviz kırıntıları ilave edilebilir.

Kalın makarna

Kalın makarna

Fırında makarna tutkunları kalın spagetti kullanarak başarıya ulaşabilir. Üzerine özel sos karışımları ilave ederek değişik tatlar elde edebilirsiniz.

Bukle makarna

Bukle makarna

Salçalı makarna ile kullanımı tercih edilen bukle makarna yoğurtlu makarna salatası olarak da tüketilebilir.

Erişte

Erişte

Noodle tarzında tüketilen son zamanların favori makarna çeşidi Erişte, tavuk ve sebzeli sos karışımlarıyla enfes bir tat oluşturuyor.

Kepekli makarna

Kepekli makarna

Kepekli makarna, özellikle diyet yapan bayanların favori makarna çeşitleri arasında. Lif oranının daha yoğun olması nedeniyle bağırsakları çalıştırmaktadır.

Kalem makarna

Kalem makarna

Kalem makarna üzerine domates sosu konarak tüketilirse çok lezzetli bir tat almaktadır. Domates kabuklarını soyarak organik domates ile sos hazırlayınız. Doğal tereyağ ilave etmeyi unutmayınız.Mantı makarna

Mantı makarna

Mantı makarna adı üzerinde mantı misali yapılan makarna çeşididir. Boşluğun içine konan kıyma sayesinde makarna leziz bir tat ortaya çıkaracaktır.

İnce spagetti

İnce spagetti

İnce spagettinin üzerine kıyma ve domates sosu ilave edilirse lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır. Zerdeçal da ilave edebilirsiniz.

Yüksük makarna

Yüksük makarna

Yüksük makarna bol salçalı makarna sevenler için ideal bir tercih olabilir. Salçanın boşluk kısımların arasına girmesi halinde ideal bir salçalı makarna tadını yakalayabilirsiniz.

Renkli makarna (sebzeli)

Renkli makarna (sebzeli)

Renkli makarna yani paket ismi ile sebzeli makarna, çocukların ilgisini çekmek için yapılmaktadır. Bol mantar veya tavuk kremalı sos ile servis edilmesi gereken makarna çeşitleri arasındadır.

Yosunlaşan şişe nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Yosunlaşan şişe nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0