Klavye ve fare temizliğinde yapılması gereken yöntemler

İşiniz gereği klavye ve fareyi oldukça yoğun mu kullanıyorsunuz? Klavye ve fare temizliği neden önemli? Hakkında sizler için hazırladığımız belli başlı önemli sorulara ilişkin yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

İş yerinde, evinizde hijyenik kalması gereken kişisel eşyalar arasında klavye ve fare yer almaktadır. Elinizin altında daima bulunan bu eşyalar, elinizdeki tüm bakteri ve mikropları yüzeyine hapsetmektedir. Ellerinizi yıkasanız bile klavyeye dokunduğunuz taktirde, cildinize mikrobun sıçraması kaçınılmaz olabilir. Klavyenizin arasına kaçan tozlar havalandıkça sağlığınızı olumsuz etkileyecek, tehlikeye yol açacaktır. Peki, klavye ve fare temizliğinin püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtları...

Klavye temizliği ne kadar sıklıkla yapılmalıdır?

Klavye temizliği ne kadar sıklıkla yapılmalıdır?

KLAVYE VE FARE TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI;

ilk önce temizlenecek donanımların kablolarını kasadan sökebilirsiniz. Eğer kablosuz ürünler kullanıyor iseniz akülerinin sökülmesi gerekir. Zaman içinde klavyenize dökülen kırıntıları temizlemek için ise pratik bir yolu tercih edebilirsiniz. 

Nemli bir mikrofiber bez ile özenle silinerek temizlenebilir. Silme işleminden sonra kuru bez yardımıyla nemli bölgeleri kurutmayı mutlaka ihmal etmeyin. Bu şekilde uzun vadede birikebilecek kir ve tozların önüne geçebilirsiniz.

Klavye temizliği nasıl yapılır

Klavye temizliği nasıl yapılır

Temiz bir highlighter fırçasıyla klavyenin kenarına düşen partikülleri temizleyebilirsiniz. Bu sayede her defasında tuş takımını ayırmak zorunda kalmayacaksınız. Bu işlemi düzenli bakım yapılması koşuluyla deneyiniz.

Klavye temizliği nasıl yapılır

Klavye temizliği nasıl yapılır

Klavyenizi söküp ters çevirerek kir ve tozların dökülmesi için hazırlanan bir poşet yüzey ya da çöp kutusuna ters çevirip sallayarak kirlerin dökülmesini sağlayabilirsiniz. Daha detaylı bir temizlik için tuşların çıkarılarak düşük çekim gücü ile elektrikli süpürge yardımı ile yapabilirsiniz.

Klavye temizliği nasıl yapılır

Klavye temizliği nasıl yapılır

Dokunmatik ekranlı hassas cihazların temizliği için, gözlükler için kullanılan mikrofiber bezler iş görecektir. Ekran temizliği için kullanılan jel damlacıklarıyla mikrofiber bez yardımıyla dokunmatik ekranı silerek bir çözüme ulaşabilirsiniz. Monitör, kasa ve klavyelerde bulunan girintiler için pille çalışan bir el süpürgesi ile temizleyebilirsiniz.

Klavye temizleme jeli

Klavye temizleme jeli

Klavye ve fare temizliğini sirkeli su ve gül suyu karışımı ile yapabilirsiniz. Doğal yoldan elde edilen bu antibakteriyel karışımı, elinizin değdiği her yere sürünüz.

BİR YORUM YAPIN 0