Bel sağlığını olumsuz etkileyen alışkanlıklar

Yolculuk sırasında, yürüyüşte ve hareket esnasında yapılan hatalar bel sağlığını olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz? Peki bel sağlığı etkileyen olumsuz alışkanlıklar nelerdir? İşte bel sağlığını olumsuz etkileyen alışkanlıklar...

Birçok insan yaz tatilini huzurlu ve mutlu geçirmek ister. Fakat tatilde yapılan bazı hatalar sağlığınızı bozabilir. 

Yazın gelmesiyle birçok insan daha fit bir vücuda sahip olmak için birçok egzersiz yapmakta. Özellikle tatil mekanlarında yapılan hatalı hareketler bel sağlığını olumsuz bir şekilde etkiliyor. 

İşte bel sağlığını etkileyen 8 hatalı alışkanlıklar:

- Yaz demek, kır düğünü demek. Kır düğününde tercih edilen topuklu ayakkabılar birçok tuzaklar içeriyor; bel yaralanmalarına ve düşmelere sebebiyet veriyor. Topuklu ayakkabı giymeniz gerekiyorsa böyle durumlar için platform topukluları tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.

- Tatil denilince akla ilk gelenlerden biri de valizler. Valizlerin ağır olması durumunda bel fıtığı riskiyle karşılaşmanız mümkün. Bu yüzden dört tekerlekli ve sürüklenebilir valizleri kullanabilirsiniz.

- Yazın aşırı sıcaklardan ötürü klimalı yerler tercih ediliyor.Uzun süre kaldığınız klimalı ortamlar bel tutulmalarına ve kas spazmlara neden olmaktadır.

- Seyehat ve şezlonglar sırasında ya da araba koltuklarında uzun süre oturmak bel problemleri tetikleyen etkiler arasında. Uzun süren yolculuklarınızda 3-4 saatte bir 15-20 dk mola vermeye çalışın. Bir kaç basit germe egzersizleriyle de bel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

- Sıcak yaz günlerinde herkes havuza veya denize girerek serinlemek ister. Özellikle ıslak havuz kenarlarında koşmak, düşme ve bel yaralanmalarına davetiye çıkarmakta. Sağlığınız için havuz kenarlarında terliksiz dolaşmamaya dikkat edin.

- Derinliğini bilmeyen atladığınız havuz ve denize balıklama atlamak da bel ve boyun yaralanmalarının sebeplerinde birisi. Böyle yaralanmalardan kurtulmak için balıklama atlamaktan kaçının.

- Tatilde sürekli yatmak ve yemek yemek de bel sağlığını tehdit ediyor. Kaslardaki tembellik ve kilo artışı, omurgaya binen yükleri artırarak bel ağrılarına yol açıyor.

- Yazın herkes güzel bir görünüme sahip olmak ister. Tatil mekanlarında ya da spor salonlarında birçok insan fit görünebilmek için adeta bir yarış halinde. Isınmadan yapılan ve vücudu fazla yoran egzersizler, omurgalarda baskı yapmasına ve kas spazmına bununla birlikte bel ağrılarına yol açmakta. Sağlıklı beslenme ve ısınma hareketlerine dikkat ederek spor yapmak, hem sakatlanmaları hem de bel rahatsızlıklarını önlüyor.

Diş teli neden takılır? Diş teli çeşitleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Diş teli neden takılır? Diş teli çeşitleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0