Güçlü hafıza için bunları yiyin!

Hafızanızı güçlü tutmak için beslenmenin önemini bilmeniz gerekir.

Stres, yoğun iş temposu, bazı psikolojik problemler hafızanın zayıflamasına sebep olabiliyor. Güçlü hafızaya sahip olmak için beslenmenize muhakkak fıstık ezmesini eklemeniz gerekiyor.

Güçlü hafıza için fıstık ezmesi

Düzenli ve sağlıklı beslenerek birçok hastalık tedavi edilebilir. Günde 1 avuç kadar yer fıstığı tüketmek beyin ve hafıza gelişimi için oldukça faydalı olmaktadır. İçerdiği Omega yağ asitleri ile iyi yağların vücutta depolanmasına yardımcı olan yer fıstığı aynı zamanda unutkanlığa da etkili bir besin kaynağı.

2 dilim ananas

Hafızanın canlı tutulması için ananas mucize bir meyve. C vitamini, mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından olmazsa olmaz bir besin. 

Yaban mersini hafıza için doping

Sağlıklı bir yaşam için her gün sebze ve meyve tüketmek gerekir. Günlük öğünlerde kırmızı-maviye dönük orman meyvelerine yer vermek güçlü bir hafızaya sahip olmak için yararlı besinlerdir. Yaban mersini bol miktarda polifenol içerir, bu sayede beyin hücrelerine saldıran serbest radikallerle savaşabilir.

1 yumurta hücreleri yeniliyor

Her sabah 1 adet haşlanmış ya da omlet şeklinde tüketilebilecek yumurta, anne sütüne eş değer proteini ile beynin gelişmesi ve hafızanın kuvvetlenmesi için oldukça önemli bir besindir. Vücut için protein kaynağıdır. Özellikle beyin hücrelerinin gelişimine yardımcı olur.

BİR YORUM YAPIN 0