Bu yiyecekler üşütmüyor!

Soğuk günlerde üşümemek için beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru beslenerek birçok hastalıktan kurtulabilirsiniz.

Son günlerde değişen hava koşulları dengemizi bozar hale geldi. Bir soğuk bir sıcak seyreden havalar sağlığımızı da olumsuz etkiler oldu. Vücudumuz bu hava koşullarına alışmaya çalışırken bir yandan beslenme şeklimizin de değişmesi gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Yeni mevsim değişikliğine alışamayan vücutlar gribal hastalıklarla karşılaşabiliyor. Bu hastalıklarla savaşmak için bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için de beslenme düzenimize dikkat etmeliyiz.

Fazla üşüyen biriyseniz bu gıdaları tüketmeye özen gösterin.

Sonbaharın sert havalarına geçişte aşırı üşüme sorunu ortaya çıkar. Üşüme problemini ömleyebilmek için kekik, pulbiber, karabiber, zencefil ve zerdeçal gibi baharatlar tüketilmelidir. Ara öğünlerde özellikle, ceviz, badem, mandalina, fındık gibi yiyecekler tercih edilmelidir. Haftada 2 kez balık yemeyi de sakın ihmal etmeyin.

Limon çayı

C vitamini açısından zengin limonu dilimleyip sıcak suya ilave ederek hem bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir hem de soğuklara karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Zencefil

Kan dolaşımını uyaran zencefil kanın el ve ayaklara kolayca ulaşmasını sağlar bu yüzden kış aylarında normalden fazla üşüyen insanlar için oldukça etkili bir bitkidir.

Ekinezya

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve soğuk algınlığına karşı koruyan ekinezyanın çayını günde bir bardak içmeniz yeterlidir.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0