B vitamini nelere iyi gelir?

Zaman yaşadığımız rahatsızlıkların vitamin eksikliği olduğunu söyler doktorlar . Ancak B vitamini eksikliği oldukça tehlikelidir.

 Suyun içerisinde çözünme özelliği gösteren B vitamini, vücudumuzun ihtiyacı olan temel vitaminlerdendir. Sağlıklı bir sinir sistemine sahip olabilmemiz için gün içerisinde B vitamini içeren besinler tüketmeliyiz.

B1 vitamini kan hücrelerinin oluşumu ve sağlıklı bir dolaşım sistemi için gerekli olan hidroklorik asidin üretiminde rol oynar. Ayrıca karbonhidratlardan enerji üretiminde, kalp ve sindirim sistemi kaslarının tonusunun korunmasında anahtar rolü vardır.

Sağlığımız için oldukça önemli olan B vitamini, düzenli olarak vücuda alınmadığında ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. B vitamini eksikliği, öncelikli olarak sindirim sistemine etki eder. Eğer gün içerisinde yorgunluk, halsizlik ve baş dönmesi hissediyorsanız bu, B vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. 

-

Hangi besinlerde bulunur? 

Buğday başağı, kepek, bira mayası, sebzeler gibi birçok besinde bol miktarda bulunur. Sebzelerin pişirilmesi, sütün kaynatılması yada sterilize edilmesi çok önemli miktarda tiamin kaybına neden olur, bu nedenle pastörize olmuş sütte az bulunur. Kuru fasulye, yumurta, bütün hububatlar, kahverengi pirinç ve deniz ürünleri B1 kaynaklarıdır. Süt ve süt ürünleri, sebze ve meyveler B1 açısından çok zengin kaynaklar olmasalar da yüksek miktarlarda tüketildiklerinde yeterli B1 vitamini sağlayabilir.


 

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0