Kızılderililerin keşfettiği mucizevi bitki!

Ekinezya bitkisinin dünyaya yayılması ve ilk keşfi Kuzey Amerika Kızılderilileri sayesinde olmuştur.

Geleneksel tıbbın eski temsilcilerinden olan Kızılderililer bu bitkiyi özellikle kış dönemlerinde tüketerek zorlu yoğun hava şartlarına dayanıklılık göstermişler.

SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİYOR

Vücut direnci, gribal enfeksiyonlara karşı ve soğuk direncine karşı kullanılan ekinezya ilerleyen yıllarda tüm dünyada grip ve soğuk algınlığına karşı kullanılmaya başlamıştır.

BAKTERİ VE VİRÜSLERİ YOK EDİYOR

Yapılan birçok araştırmada ekinezyanın bağışıklık sistemini destekleyici ve bu sayede vücut direncini yükseltici olduğu gösterilmiştir. Ekinezyanın akyuvarların (Beyaz kan hücreleri - Lökosit) sayısını yükselttiği, ve enfeksiyon bölgesine hareketlerini (göçünü) hızlandırdığı ve böylece bakteri, virüs ve diğer yabancı mikro-organizmaların yok edilmesine yardımcı olduğunu göstermiştir.

Gargara gibi kullanıldığında ağız yaralarını iyileştirici etkisi, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı direnci artırıcı etkisi, üst solunum yollarını tedavi edici, romatizma ve artrit vakalarında uygulanan tedaviye destek verici özellikleri bilinmektedir.

CİLT HASTALIKLARINA FAYDA SAĞLIYOR

Hastalığa neden olan mikro organizmaların insan vücudunda çoğalmasını zorlaştırmaktadır. Böcek ısırıkları, irinli yara, sedef, akne (sivilce) ve egzema gibi cilt rahatsızlıklarında fayda sağlamaktadır, Bitkinin anti-inflamatuar etkisi ise; artrit (mafsal iltihabı) ve lenfatik şişkinlik (Lenfödem) durumlarında faydalı olabildiği ve İnterferon üretimine de desteklediği bilinmektedir.

Üzerinde bir çok araştırma yapılmış özellikle immün sistemini desteklemeyle ün salmış bir bitkidir. Beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik ederek immün sistemi destekler. Güçlü antibakteriyel ve anti viral özelliklere sahiptir.

YANIKLARI İYİLEŞTİRİYOR

Soğuk algınlığı, grip, herpes, Sinüzit, samannezlesi, solunum hastalıkları; anti iltihabi özellikler: egzama, çıbanlar, kesikler, yanıklar, sedef, sivilce,yaralar, ülser, kurdeşen vb. Soğuk algınlığı ve hafif enfeksiyonlarda çok başarılıdır.

NEZLENİN İLK İŞARETLERİ GÖRÜLDÜĞÜNDE TÜKETİLMELİ

İsveç'de yapılan bir çalışma ekinazyanın nezlenin 12 klinik septomunu azalttığını göstermiştir. Nezlenin ilk işaretleri görüldüğünde tüketilmelidir. Sık sık tekrarlayan yerleşik müzmin bronşit, Sinüzit de koruyucu olarak da kullanılabilir. Ayrıca grip ve kulak enfeksiyonlarında da faydalı olduğu tesbit edilmiştir.

Bir çok çalışma ekinezyanın sağlıklı doku ile istenmeyen patojenik organizmalar arasındaki doğal bariyeri tahrip eden hyaluronidase adlı enzimin oluşumunu önlediğini göstermiştir. Bu yüzden vücudun savunma hattını virüslere karşı korumaktadır.

DİKKAT: İlerlemiş sistemik ve otoimmün hastalıklarda kullanılmamalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0