Bağışıklığı güçlendirmek için bu besinleri tüketin

Kışın kilolarımızı daha iyi saklayabileceğimizi düşündüğümüz için sağlıklı beslenme alışkanlıklarından uzak kalıyoruz.

Kapalı-havasız mekanlar mikropların daha fazla yayılmasına ve bağışıklık sistemimizin zayıflamasıyla birlikte daha fazla hasta olmamıza neden oluyor.

Diyetisyen Nilay Coşkun, vücut direncini artıran müdahalelerin hastalıkların korunmasından yardımcı olduğunu fakat ün 1 bardak yeşil çay içmenin hastalıklardan korumayacağını belirtti. 

Nilay Coşkun, birincil amacın yeterli ve dengeli beslenmek olduğunu, süt, et, yumurta baklagil grubu besinlerin günde en az 4 öğünde yeterli miktarda alınması gerektiğini söyledi. Beslenmede probiyotik besinlere yer vermek gerektiğini en etkili besinin kefir olduğunu belirtti. 

Havaların soğumasıyla birlikte su ihtiyacının yaza oranla daha az olduğunu söyleyen Coşkun, bu nedenle kışın yeterli miktarda su tüketimediğini ifade etti. Her gün 2-2,5 litre su içmek gerektiğini ya da ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içeceklerin de tercih edilebileceğini söyledi.

E vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir!

E vitaminin bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde oldukça faydalı olduğunu belirten Coşkun, E vitaminin soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırdığını, E vitaminin en iyi kaynaklarının; yeşil yapraklı sebzeler, fındık ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagiller olduğunu söyledi. Bağışıklığı destekleyen en iyi 10 doğal besinin; Kefir, zencefil, zerdeçal, sarımsak, çay (yeşil, siyah), nar, yulaf, portakal, badem, somon olduğunu ifade etti.

 

BİR YORUM YAPIN 0