Cep telefonu uyarısı: Konuşmayın, mesajlaşın...

Prof. Dr. Yıldız, cep telefonu bağımlılığının beyin tümörü görülme ihtimalini arttırdığını belirtti.

Prof. Dr. Akın Yıldız, günümüzde birçok hastalığın teşhisini görüntüleme yöntemi yapıldıktan sonra çıkan sonuçlara göre tanı koyulduğunu söyledi. Yıldız, bu yöntemin oluşturduğu radyasyon riskini 'yaşam riski' olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

BEYİN TÜMÖRÜNÜ ARTTIRDIĞI BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI

Bu yıl wi-fi ve cep telefonları konulu kongrelerde sunulan çalışmalar olduğunu ifade eden Yıldız, aşırı cep telefonu kullanımının beyin tümörü görülme oranını artırdığının kanıtlandığını vurguladı. Prof. Dr. Yıldız, yapılan çalışmalarla iyi huylu ve kötü huylu tümörlerde artış olduğunu söyledi.

ACİL DEĞİLSE KULLANMAYIN, MESAJ ATIN

Cep telefonlarının kullanılması gerektiğinde kulaklık ile kullanılması gerektiğini söyleyen Yıldız, "Mümkün olduğunca  mesaj yoluyla iletişimin kurulmasını vurguladı. Mesajla iletişime geçildiği takdirde daha az radyasyona maruz kalınır. Cep telefonu sohbet etmek amaçlı değil işimizi görmesi için kullanmalıyız. Şu anda belki bize bir şey olmuyor ama 5-10 sene sonra sinir tümörlerinin daha fazla karşımıza çıkacağı ifade ediliyor. Bu riske yakalanma ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor" dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0