Yiyeceklerin kokusunu alamıyorsanız...

Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, parkinson hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.

Dr. Esra Mıhçıoğlu, parkinson hastalığının klinikte şu 4 ana özelliği ile tanımlandığını belirtti:

-İstirahat halinde görülen titreme
-Hareketlerin yavaşlaması
-Katılık
-Denge bozukluğu

Mıhçıoğlu diğer belirtilerin, ayakları sürüyerek yürüme, ilerleyen yıllarda el yazısında küçülme, bazı yiyeceklerin kokusunu alamama, maske yüz, uyku bozuklukları, kabızlık, terleme, unutkanlık ve kas ağrısı gibi yakınmalar olduğunu söyledi.

Parkinsonun genel olarak ileri yaşlarda ortaya çıktığını belirten Mıhçıoğlu, gençlerde de görüldüğünü, bu hastalığın dünya üzerinde beş milyon kişide bulunduğunu söyledi.

Doğru bir takip sayesinde, parkinson hastalarının çoğunun normal hayatını uzun süre devam ettirdiğini söyleyen Dr. Mıhçıoğlu, hastalığın ilk belirtilerinde doktora başvurulması gerektiğini, bu hastalığın tanısını nöroloji uzmanlarının koyduğunu ifade etti.

Erken tedavi ile parkinsonun gidişatını yavaşlatıldığını ifade eden Mıhçıoğlu, yıllar içerisinde hastalığın belirtilerinde çok az artış gösterdiğini söyledi.

Mıhçıoğlu, parkinsonu tamamen ortadan kaldıran bir tedavi yönteminin olmadığını, hastalığın belirtileri kontrol altına alarak tedavinin mümkün olacağını belirtti. Mıhçıoğlu, parkinson hastalığının genetik kökenli olmadığını bildirdi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0