Gribe karşı C vitamini çare değil

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, antibiyotik ve C vitaminin gribi atlatmak için yeterli olmadığını belirtti.

Dr. Neşat Bozkurtgil, grip salgınına karşı alınması gereken önlem ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

En çok yenidoğan ve 65 yaş üstü gruplarda riskin arttığını belirten Dr. Neşat Bozkurtgil, gribin öksürük, hapşırık gibi virüslerin havaya bulaşması sonucu solunum yoluyla bulaştığını, yurtların, okulların, işyerlerin ve bakımevlerinin riskli alanlar olduğunu söyledi. 

Gripin kendiliğinden iyileşeceğini söyleyen Dr. Bozkurtgil, gribin viral bir hastalık olmasından dolayı antibiyotiklerin tedavide etkili olmadığını, antibiyotiklerin faydadan çok zarar verdiğini vurguladı.

 Dr. Bozkurtgil, yapılan bilimsel araştırmalara göre C vitaminin mucizevi bir şekilde gribe yararlı olmadığını, sınırlı derecede fayda sağladığını söyledi.

Gribe karşı kişisel korunma önlemlerinin alınmasını belirten Bozkurtgil, hasta olan kişilere en az 1.5 metreden fazla yaklaşmamak gerektiğini, ağız ve burnu kapatan maskeler takmak gerektiğini, ellerin bol su ve sabunla yıkanıp, hasta olan kişilerin odalarının bol bol havalandırılması gerektiğini söyledi.

 

BİR YORUM YAPIN 0