Çıplak ayakla toprağa basarsanız...

Nöroloji Uzmanı Dr. Abdullah Özkardeş, beyin yorgunluğu ile başa çıkmanın yolları hakkında önemli bilgiler verdi.

Beyin yorgunluğuna neden olan birçok faktörün olduğunu söyleyen Dr. Abdullah Özkardeş, hastalığın giderilmesi için bu faktörlerin belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

- Fazla stres yükü
- Çalışma alanın konforsuz olması
- Uyku kalitesi ve süresinin az olması
- Elektronik cihazlar
- Aileye ya da kendine vakit ayıramama
- Yanlış beslenme alışkanlıkları
- Metabolizma hastalıkları ve çeşitli rahatsızlıklar gibi faktörlerin beyin yorgunluğunun en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Beyin yorgunluğundan kurtulmak kişinin önce zihnini temizleyerek kendisine vakit ayırmasını gerektiğini belirten Özkardeş, mesai saatleri dışında düşüncelerden uzaklaşarak ve hobilerle uğraşarak beyin yorgunluğunun giderileceğini söyledi.

Özkardeş, kişilerin dinlenme zamanı özellikle toprakla vakit geçirerek ve çıplak ayakla toprağa basarak vücuttaki elektro manyetik yükün atılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Beyin yorgunluğu yaşamamak için düzenli beslenmek ve öğün atlamamak gerektiğini ifade eden Özkardeş, zihin yorgunluğunun unutkanlığa neden olduğunu, bu yüzden ceviz, fındık, damarlı yeşil sebzeler ve zeytinyağlı yiyecekleri sık sık tüketmek gerektiğini söyledi.

Sporun da beyin yorgunluğuna iyi geldiğini belirten Özkardeş, günlük yapılan egzersizlerin unutkanlığı önleyeceğini söyledi.  

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0