Ameliyata bu şekilde girdi!

Antalya'da müzisyen olan İbrahim Bilge, narkozsuz (uyanık) ameliyata girdi.

55 yaşındaki müzsiyen İbrahim Bilge, uyanık bir şekilde girdiği ameliyatta, beynindeki kitle alınırken şarkı söyledi, ameliyattan çıktığında ise keman çaldı.

Müzisyen İbrahim Bilge, ameliyata uyanık şekilde gireceğini öğrendiğinde doktorundan ameliyat sırasından şarkı söylemek için izin istedi. Doktorunun izin vermesi üzerine ameliyata kemanıyla giren Bilge, ameliyat esnasında bir şarkı söyledi ve ameliyattan çıktıktan sonra keman çaldı.

Doktor Hakan Çakın, müzisyen hastasının beynindeki tümürün sol tarafta olduğunu, tümörün beynindeki alanın, hastanın sağ el ve sağ bacağını kullandığı alan olduğunu vurgulayarak müzisyen olan hastasının becerilerinin ameliyat sırasında ya da sonrasında kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Hakan Çakın, bu yüzden uyanık kraniotomi denilen bir teknikle hastayı uyutmadan, narkozla bilincini kaybetmeden, hastaya emir ve komutların uygulanacağı bir operasyon olduğunu belirtti. Çakın, böyle bir beyin ameliyatının kendi ekibiyle ilk kez yaptığını, bu teknik sayesinde ameliyat esnasında beynin önemli bir bölümüne dokunup dokunulmadığını hastanın uyanıkken kontrol edilebildiğini ifade etti.

BİR YORUM YAPIN 2

ali 7 yıl önce

Kabrede boyle koyun. Hesabını boyle versin de görelim

Toplam 5 beğeni

mustafa 7 yıl önce

Olaya duygusal olarak değilde bilimsel yaklaşmalıyız.Yapılan ameliyatta motor sinir hücre zararı anında doktor tarafından teşhis edilebilmesi açısından olabilir denilmiş.Dinsel boyutuna gelince iş oraya gelmeden her daim Allah'ı hatırlamak gerekli değil midir?

Toplam 3 Beğeni