'Palm yağı'nda kararını değiştirmiyor!

Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr. Canan Karatay, 'palm yağı' iddiasında kararlı.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı imza gününde palm yağı hakkındaki düşüncelerini paylaştı. 

Karatay, palm yağının palmiye ağacının meyvesinin çekirdeğinden ve et kısmından çıkartılan yağ ile yapıldığına dikkat çekti. Karatay sözlerine, palm yağının yüksek oranda omega 6 içerdiğini söyleyerek devam etti.

Omega 6, iyi kullanılmadığı zaman birçok hastalığının temelinde yer alıyor. Palmiye yağının dışında, mısır özü yağı ve ayçiçek yağıda dahil olmak üzere birçok yağ hemen bozulur ve trans yağ meydana çıkar. 

Trans yağlar, kronik hastalık olan kanser olmak üzere her türlü hastalığın temel nedeni olarak biliniyor. Sebebi ise, trans yağlar vücuda girdiği zaman hücrelerin zarına yerleşiyor ve onların normal fonksiyonlarını bozarak bağışıklık sistemini çökertiyor.

Kullanılan yağlar çocuk ve yetişkinleri etkiliyor. Bu yağlar bünyeleri hassas olan büyüme çağındaki çocuklarda bağımlılığa neden oluyor. 

Karatay, en sağlıklı yağ olarak zeytinyağını görüyor fakat rafine olduğu zamanda tehlikeli olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Karatay, bütün yağların rafine olduğu zaman kanserojen olduğunu da sözlerine ekledi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Doğrudur 7 yıl önce

Rahmetli Aidan Salih'te aynı bilgileri veriyordu Gerçek Tıp kitabında