Otizm tedavisinde yeni yöntem: Ergoterapi

Ergoterapi Uzmanı Shahram Mohseni, uygulanan Ergoterapi teknikleri hakkında bazı bilgiler verdi.

Fiziksel açıdan geriliği ve özel gereksinimleri olan 0-14 yaş civarı çocuk ve yetişkin hastaların günlük yaşam refahını arttırmak amacıyla yapılan çalışmalarda Çocuk ErgoTerapi merkezi hayata geçirildi.

OTİZM TEDAVİSİNE YENİ YAKLAŞIM

ErgoTerapi merkezlerinin ihtiyaç duyan çocuklar için hayati öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ''Kişiye özel ergoterapi kapsamında; duyu bütünleme tedavisi, davranış geliştirme, sosyal beceri geliştirme, temel dil becerileri ile ince - kaba motor geliştirmek amacımız.” dedi. 

Ergoterapi Uzmanı Shahram Mohseni otizmde bireye özel ergoterapi yöntemini uygulandığını belirterek, uygulanan terapi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Duyu Bütünleme ve Davranış Geliştirme:

Çocuğun vücudundaki duyuları harekete geçirerek bu duyuların uyumlu çalışması sağlanıyor. Mesela dokunma duyusu hassas olan bir çocuk halıya bastığında aşırı tepki gösterebiliyor. Burada yapılan tedavi ile dokunma, hissetme ve tanıma gibi beyinsel koordinasyon tedavisi uygulanıyor. Burada oyuncaklar ve özel hazırlanan uygulama cihazlarından kullanılıyor.

İnce- Kaba Motor Geliştirme:

Bu bölümde bireyin dengeli hareketler yapılması üzerine odaklanılıyor. Vücudun refleks vermesi, hareket kontrolü öğretiliyor.

Sosyal Beceri Geliştirme ve Temel Dil Becerileri:

Çocukların oyun oynaması, öğrenmesi, sosyalleşmesi ve kişisel bakım becerilerini bir bütünlük içinde yapması sağlanıyor. Ayrıca konuşma terapileri de yapılıyor.

Dikkat Bozukluğu:

Çocukların fiziksel gelişimi ile zihin dengesinin oluşması sağlanıyor. Ödül sistemi ile çocuklar küçük oyunlar eşliğinde eğitiliyor.''

Yapay zeka, otizm teşhisi için umut ışığı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Yapay zeka, otizm teşhisi için umut ışığı mı?

BİR YORUM YAPIN 0