Ihlamuru yumurtanın yanında tüketirseniz...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, soğuk kış günlerinde evde hazırlayacağımız sıcak bitki çaylarıyla ısınırken, bağışıklık sistemimizi güçlendirebileceğimizi söyledi.

Gizem Köse, halsizlik ve yorgunluğa sebep olan grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarından korunmak için bitki çaylarının etkili olduğunu ifade etti.

Gizem Köse, kışın tüketilebilecek sağlıklı içecekleri şu şekilde sıraladı:

Kuşburnu: Çok iyi bir C vitamini kaynağı olan kuşburnuyu soğuk havalarda günde 1 fincan sıcak kuşburnu çayını tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Bunun dışında tadıyla şekerli besinleri tüketme isteğinizi bastırmaya da yardımcı olabilir.

Yumurta tüketirken için

Ihlamur: Bitki çaylarının en masumu olan ıhlamur ile hastalıklara karşı koruma kalkanınızı oluşturabilirsiniz. Kahvaltıda yumurta tükettiğiniz günlerde yumurtanın içerisindeki demirin emilimini azaltan siyah çay yerine kullanarak, siyah çayın zararlı etkisini gidermiş olursunuz.

Tarçın kan şekerini düzenliyor

Baharatlı çaylar ve yeşil çay: Metabolizmayı hızlandıran ve kalori içermeyen baharatlar ülkemizde bolca kullanılıyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan tarçını, bazı kahve dükkânlarında sütle karıştırılmış chai olarak da tüketebilirsiniz. Tarçın içeriği sayesinde tatlı krizlerinizi atlatmanıza yardımcı olurken, karabiber ve zencefil içeriği ile vücut sıcaklığınızı korumanıza yardımcı olur.

Yeşil çay, siyah çayın işlenmemiş halidir. Eğer fazla tüketirseniz ödem oluşmasına neden olabilir. Günde 2 fincan yeşil çay, sağlık açısından önemli yararlarının yanı sıra kilo vermeye de yardımcı oluyor. Ananaslı ve bergamutlu olmak üzere çeşitleri bulunan yeşil çayı sık sık tüketin.

Sindirim sistemini çalıştırıyor

Kayısı ve erik çayı: Bu çayların en önemli özelliği sindirim sorunlarını azaltmasıdır. Bağışıklık sistemi ile sindirim sistemi beraber çalışırsa, biri aksadığında diğeri etkilenebilir. Bundan dolayı 2 günde 1 tüketeceğiniz 1 fincan kayısı ya da erik çayı sindirim sorunlarınızı gidermeye yardımcı olacaktır.

Çorbalar kurtarıcımız!

Kışın çorba tüketiminin de bağışıklık sistemini korumada oldukça etkilidir. Çorba, hem sıvı içeriğinin yüksek olması hem de kalori içeriğinin az olması sebebiyle öğünlerden önce midemizi dolduran bir kurtarıcı.

Sebzelerle hazırlanan çorbalarınızda bol baharat kullanırsanız metabolizma hızlandırıcı etkisinden de yararlanabilirsiniz. Kurubaklagili yemek olarak tüketmeyi sevmeyenler için mercimek ve ezogelin çorbası, sebzeyi sevmeyenlere de enginar, kabak ve karnabahar çorbası iyi bir alternatiftir. 

BİR YORUM YAPIN 0