Haşlanmış yumurtada gri halka görürseniz...

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, yumurtanın birçok açıdan faydalı olduğunu belirterek ‘anne sütü kadar değerli olduğunun’ vurguladı.

Yumurta beyazı tüketiminin çok faydalı olduğunu belirten Gizem Şeber, kas yapmak isteyen sporcuların ya da kas kaybı olan hastalıklar için tüketilmesi gerektiğini, yumurtada bulunan proteinlerin kaliteli olduğunu ve vücudumuzda çok hızlı kayba uğramadan kullanıldığını söyledi. 

Yumurta sarısı demir ve protein kaynağı

Yumurtanın sarısının mineraller içerdiğini söyleyen Şeber, vücudun demiri kullanabilmesi için C vitaminine ihtiyacı olduğunu bu sebeple, yumurtanın taze sebze ve taze sıkılmış meye sularının tüketilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Yumurta saçlar ve beyin için vazgeçilmez 'biyotin'

Şeber, yumurtanın içeriğinde biyotin vitamin yer aldığını, yumurtanın saç, tırnak sağlığı ve beyin gelişimine önemli katkısı olduğunu belirtti. 

Haşlanmış yumurtada 'gri halka' zararsız

Şeber, haşlanmış yumurtadaki gri halkanın, yumurtadan sadece protein alabileceğimizi, vitamin ve minerallerin büyük kısmını kullanamayacağımızın göstergesi olduğunu, bu yumurtaların özellikle demir minerali kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Bir yumurtanın ortalama 70 kalori olduğunu söyleyen Şeber, kalorisinin düşük olmasına rağmen içerdiği kaliteli protein sayesinde uzun süre tok tuttuğunu söyledi.

Avakado ile yumurtada maksimum fayda 

Şeber, avakadonun kendisiyle birlikte tüketilen besinlerin vücutta daha iyi kullanılmasını sağladığını, bu yüzden yumurta gibi besinden daha iyi fayda sağlamak için avakado ile birlikte tüketmek gerektiğini söyledi. 

Evde avokado nasıl yetiştirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Evde avokado nasıl yetiştirilir?

BİR YORUM YAPIN 0