Canan Karatay'dan 'bal' uyarısı

Kalp ve İç Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bal tüketimine karşı önemli uyarılarda bulundu

Samsun TÜYAP Fuarı'na katılan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Yaşam Boyu Sağlık" söyleşisi kapsamında, uzun ömürlü yaşamın sırlarını anlattı. 

Konuşmasının başında yağ tüketimine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğada bulunan iki türlü yağ çok tehlikelidir: ilki triglisert yağlardır. Diğeri ise trans yağlardır" dedi. Prof. Dr. Karatay, uzun ömürlü olmak için günde en az 30 tane zeytin tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Ekmek tüketiminin en aza indirgenmesi gerektiğini söyleyen Karatay, "Un haline gelmiş ve işlemden geçen bütün ekmekler vücuda şeker olarak girer. Kepek ekmeği ile normal buğday ekmek arasında fark yoktur. Bu nedenler ekmek tüketimini azaltarak, Alzheimer hastalığına yakalanma riski de azaltılabilir" dedi. 

BAL YEMEYİN


Bal ve pekmezin sıvı şeker olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, "Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız, kesinlikle bal yemeyin" uyarısında bulundu ve ekledi, "Bal ve pekmez sıvı şekerdir ve zararlıdır" 

Canan Karatay arıcıları kızdırdı

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay arıcıları kızdırdı
Canan Karatay'dan zeytinyağı açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'dan zeytinyağı açıklaması

BİR YORUM YAPIN 53

Aydın 7 yıl önce

Aman bişey yemeyin öle duralım Palavra hepsi

Toplam 1 beğeni

Muto 7 yıl önce

Hadisi şerifde balın faydası var diyor sen sakın yemeyin diyorsun piyasadaki şekerli ballardan bahsediyorsan açıklık getir...

Toplam 7 beğeni

Yiğit 7 yıl önce

Allah ne yazmışsa o olur teyzem. Demirden korksaydık trene binmezdik.Bal da yiyorum pekmez de . Ekmeğe bi şey diyemem. ama öncekilerin doğalından hiç bi şey olmaz be abla.

Toplam 5 beğeni

GÜNEŞ 7 yıl önce

Bal şifadır; inadına hep bal yiyeceğim .

Toplam 6 beğeni

filo 7 yıl önce

Sözleriniz mihenk e vurulmalı

Yorumların Tümünü Okuyun