Omega-3 zararlı meteryaller içeriyorsa...

Kimyager Ömür Çalşimşek, Omega-3'ün içinde bulunan maddelere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ömür Çalşimşek, Omega-3'ün bebeklikten yaşlılığa kadar hepimiz için doymamış yağ asitleri olduğunu, vücut tarafından sentezlenmediği takdirde en önemli kaynağın balık yağı olduğunu söyledi. 

Omega-3 yağ asitlerinin kalp damar sağlığının korunmasında yardımcı olduğunu belirten Çalşimşek, göz sağlığının korunmasında, kemiklerin güçlendirilmesinde, eklemlerde hassaasiyet ve sabah sertliğinin azaltılmasında yardımcı olduğunu ifade etti.

Trigliserid formundaki omega-3 tüketilmeli

Çalşimşek, omega-3'ün faydalarını görmek için alınan ürünlere dikkat etmek gerektiğini, özellikle trigliserid form kullanılması gerektiğini vurguladı. Vücudun trigliserid formundaki omega-3 eğiliminin daha yüksek olduğunu söyleyen Çalşimşek, yapılan çalışmalarda trigliselid formundaki EPA'nın yüzde 48, DHA'nın ise yüzde 36 oranında, etilester formundaki EPA ve DHA'ya göre vücut tarafından daha fazla emildiğini gösterdiğini belirtti.

Omega-3, kurşun, cıva, arsenik gibi ağır metalleri içermesin

Yapılan bir çalışmada, 10 haftalık oksidasyon sonunda etil ester formunun yüzde 33 daha fazla çürümüş (bozulmuş) olduğu görüldüğünü belirten Çalşimşek, omega-3 alırken dikkat edilmesi gereken noktanın, kurşun, cıva, arsenik, kadminyum gibi ağır metalleri ve sağlık açısından zararlı kimyasalları içerdiğini bu yüzden alınmaması gerektiğini söyledi.

BİR YORUM YAPIN 0