Ayrık dişlere son

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, estetik diş hekimliğinde sık kullanılan bir yöntem olan bonding tekniği hakkında bilgiler verdi.

Pertev Kökdemir, Bonding yönteminin az miktarda çapraşık olan dişlerde, diastema olarak adlandırılan dişlerin ayrık olduğu durumlarda, hafif renklenme ve lekeler olan, uçları veya düzensiz olan dişlerde uygulanan bir yöntem olduğunu belirtti. 

Kökdemir, diş dizisindeki problemlerin ortodontik tedaviye başvurmadan çözülecekse, ilgili dişlerin kesilmeden bonding tekniği uygulanarak gülüşün yeniden dizayn edilebileceğini ifade etti. 

Kökdemir, dişlerinin renginin koyu olmasının yanı sıra dişlerinde eğrilikler, çapraşıklıklar veya düzensizliklerden rahatsız olan hastalarda diş beyazlatma işlemini takiben bonding uygulamasının iyi sonuçlar vereceğini belirtti.

Kökdemir, bonding işleminin gençler olmak üzere her yaştan insana uygulanabileceğini, bir diş kliniğinde, hekim tarafından birebir tek seansta tamamlanacağını söyledi. Bonding işlemi uygulanmış dişlerin normal dişler gibi çürüyebileceğini veya diş eti problemi yaşanabileceğini belirten Kökdemir, bunu engellemek için dişleri günde iki defa fırçalamak gerektiğini vurguladı. 

BİR YORUM YAPIN 0