Yalnız yemek yiyen erkeklerde erken ölüm riski

Japon araştırmacıların 3 yıl boyunca yaptığı araştırmaya göre, sofraya yalnız oturan erkeklerin ailesiyle birlikte yemek yiyen erkeklere göre erken öldüğü belirlendi.

'Japan Times'da yayımlanan çalışmada, Tokyo Üniversitesi araştırmacıları, ailesiyle yaşayan ancak yemeklerini yalnız yiyen ileri yaştaki erkeklerin ölüm oranları ailesiyle beraber yiyenlerden daha yüksek olduğunu belirledi.

3 yıl boyunca çalışmaya katılmış olan 65 yaş üstü erkekleri gözlemleyen araştırmacılar, yalnız yiyen erkeklerin ölüm oranlarının yüzde 50 daha fazla olduğunu ifade etti.

Araştırmada yemeği ailesiyle yiyen 29 bin 182 erkeğin yüzde 6’sı yani bin 759 kişi ölürken, yemeğini tek başına yiyen bin 645 erkekten yüzde 9,5'i yani 156 kişi öldü.

ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 20 FAZLA

Çalışma sürecinde, yemeklerini yalnız yiyen erkeklerde erken ölüm riskinin ise ailesiyle yaşayan ve birlikte yemek yiyenlerden yüzde 20 daha fazla olduğu kaydedildi.

YALNIZKEN YETERSİZ BESLENİYORLAR

Çalışma aynı zamanda yalnız başına yemek yiyen erkeklerin yetersiz beslendiğini ve ailesiyle yaşadığı halde yalnız yemek yiyen erkeklerin ise yetersiz bakım ve istismar mağduru olabileceklerini ortaya çıkardı.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0