47 yaşında otizm teşhisi konudu

İngiltere'de 47 yaşındaki iki çocuk annesi ve başarılı bir gazeteci olan Laura James'e otizm teşhisi konuldu.

Çocukluğundan beri birçok yanlış teşhisle karşı karşıya kalmış olan James, hastaneye Ehlers-Danlos Sendromu için testler yaptırmaya gitmiş. Fakat bu seferde doktorlar James'e otistik spektrum bozukluğu teşhisi koymuş.

Yeme bozukluğu, anksiyete, iletişim problemi, aşırı odaklanma gibi belirtileri olan James'in bu semptomları yıllarca farklı hastalıklar olarak yorumlanmış.

KADINLAR YANLIŞ TEŞHİSE MARUZ KALIYOR

İngiltere Ulusal Otizm Derneği yöneticisi Carol Povey, 'Otizmin çoğunlukla erkeklerde görüldüğü inancının yaygın olması sebebiyle kadınlar yanlış teşhislere maruz kaldı' dedi.

Povey, otizm rahatsızlığı olan genç kızların toplumda 'tatlı, sessiz ve kibar' olarak tanımlanan diğer kızları taklit ettiğini ve bu sayede otizm belirtilerini sakladıklarını söyledi. Bu sebeple de erkeklerde daha fazla görüldüğü inancı yaygınlaşmış.

Laure James, otizm rahatsızlığı teşhisi ile hayatının değiştiğini ve sonunda kendisindeki farklılıkları tanımlayabildiğini ifade etti. James, otistik bir kadın olarak hayatını anlattığı kitabı “Odd Girl Out” ise bu ay yayınlanacak.

 

BİR YORUM YAPIN 0