Bahar yorgunluğundan bu tüyolarla kurtulun

Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Yavuz Koçoğlu, bahar beslenmesi konusunda şu tüyoları verdi:

Mevsimine uygun sebze ve meyve tüketilmeli

Bahar aylarında mevsim değişikleri nedeniyle grip, nezle, alerji gibi hastalıklara yakalanma riski artıyor. Bu değişikler nedeniyle ortaya çıkan problemlerden korunmak için mevsim sebze ve meyvelerinden yeterli ve dengeli bir şekilde faydalanmak gerekli. Mevsiminde yetişen meyve sebzeler vücudu o mevsimin hastalığına karşı korumaya yardımcı oluyor.

Güne iyi bir kahvaltı ile başlanmalı

Sabah yapılan sağlam bir kahvaltı vücut direncini korur, metabolizma hızının düşmesine engel olur. Bunun dışında haftada 2 defa balık, 1 kez kuru baklagil tüketmek vücudun toparlanmasını sağlar.

Günde en az 1,5 litre su şart

Bahar aylarında bol bol su tüketilmeli. Çay ve kahve suyun yerini tutmadığı gibi vücuttaki su atımına da sebep oluyor. Çok sık sıcak içecek tüketiliyorsa günde en az 1,5 litre su içmek gerekir.

Daha güçlü bağışıklık için probiyotiklere yer açın

Hareketsizliğe bağlı ortaya çıkan bağırsak problemlerini en aza indirmek için beslenmede mutlaka probiyotikler olmalı. Yoğurt, kefir, turşu önemli probiyotik kaynaklarıdır. Ayrıca probiyotikler bağışıklığı güçlendirir.

Haftanın 3 günü egzersiz yapılmalı

Hem kilo artışı hem de depresyon belirtilerini yok etmek için düzenli fiziksel aktivite yapmak gerekiyor. Haftanın en az 3 günü 40 dk süreli ve tempolu egzersizler yapılmalı. Böylece hem zihnin boşalmasına hem de vücut ağırlığına korumaya yardımcı olur.

BİR YORUM YAPIN 0