Sinüzit yazın görülür mü?

Her mevsim sinüs enfeksiyonlarını tetikleyebilir.

Her mevsim görülebilen sinüzit özellikle bahar ve yaz aylarında daha yaygın rastlanmaktadır. Bunun nedeni mevsimsel geçişler ve bu mevsimlerdeki alerji yapan etkenlerin artmasıdır.

Kışın sinüzite yakalanan hastalarda, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, burun akıntısı, öksürük ve kötü nefes kokusu gibi semptomlardan şikayet ederler. Kışın soğuk algınlığı ve grşple beraber sinüslerde şişme meydana gelirken mukus bakterilerinin enfeksiyonları tetiklemesiyle kalıcı baş ağrısı ortaya çıkıyor.

Bahar ve yaz aylarında hastalar buna benzer belirtileri görür. Polenler, sigara ve havadaki bakterilerin artmasıyla bu mevsimde de burun akıntısı ve baş ağrısı gibi sinüs belirtileri ortaya çıkar. Dekorasyonlar, kokulu mumlar ve evcil hayvanlar alerjik reaksiyonları tetikleyebilir.

Bahar ve yaz aylarında sinüzitten korunmak için mevsim geçişlerine dikkat edin. Özellikle polenlere karşı önlem alın. Klimalı ortamlardan uzak durmaya çalışın. Çünkü klima akut sinüs enfeksiyonlarına neden olabilir. Özetle sinüzitin belirli bir mevsimi yoktur.

BİR YORUM YAPIN 0