Bel ağrılarınızın nedeni: Kabarık cüzdan olabilir!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rıza Azeri, bel ağrısına neden olan cüzdan sendromu hakkında bazı bilgiler verdi.

Günlük yaşantımızda en sık karşılaştığımız sağlık problemlerinden biri de bel ağrılarıdır.. Ancak, en ufak bir bel ağrısında cerrahi bir problem aramamak lazım. Çünkü bel ağrılarınızın asıl sebebi, arka cepte yer alan kabarık bir cüzdan olabilir.

 ARKA CEPTEKİ CÜZDAN ZARARLI

Cüzdan sendromu daha çok cüzdanda kredi kartı, kimlik, ehliyet, kimlik, para gibi şeyleri erkekler taşıdığı için bu isimle nitelendirilir. Kabarmış cüzdanın üstüne oturulduğunda leğen kemiğinde düzen değişir ve tutarsızlık oluşur.

Bununla beraber bel ve omurga çevresindeki kaslarda zorlanma ve spazm gelişerek insanlarda bel ve omurga ağrıları görülmesine neden olur. Bu yüzdende gün boyu arka cepte cüzdan taşıyanlarda kronik kalça ve bel ağrısı görülür.

KADINLARDA GÖRÜLÜR MÜ?

Erkeklere nazaran kadınlarda daha sık rastlanılan bir durumdur. Bu rahatsızlık daha çok hamileliğin sonlarında vücuttaki ağırlık merkezinin öne ilerlemesi sonucu yürüme veya oturma sırasında güçlük çekmesine bağlı olarak benzer şikayetler oluşur.

 

BİR YORUM YAPIN 0