Mide kanamasının belirtileri nelerdir?

Mide kanaması bağırsak ve mide arasında meydana gelen çeşitli kanamalardır. Medikal yardım gerektiren ve oldukça yaygın bir hastalıktır.

Yavaş bir şekilde etkileyen kronik iç kanamalardan, hayati tehlike taşıyan ciddi boyutlardaki kanamalara kadar ulaşabilir.

Mide kanamasının belirtileri nelerdir?

Kan kaybı

Mide kanamasında belirtiler, hastalığın ne kadar şiddetli olduğuna ve kan kaybının kaynağının neresi olduğuna göre değişiklik gösterir. Orta seviyedeki mide kanamaları, aktif olarak büyük bir miktar kan kaybı yaşanmasına sebep olur.

Bu tip kanamalarda çok büyük miktarda kan kaybı yaşanmamakla birlikte, bağırsak hareketleri sırasında birtakım belirtiler oluşabilir. Kan kaybı le demir kaybı da olacağı için anemi hastalığı gelişim gösterebilir.

Halsizlik

Anemi oluşumu ile vücudun bağışıklık sisteminde düşüşler yaşanmakta ve organlara yeterince oksijen ulaşamama sorunları oluşur. Bu gibi durumlar sabah saatlerinde enerji çabuk tükenir, halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı ve bitkinlik gibi durumlar oluşabilir.

Dışkıda kanama

Devam eden mide kanamalarında bağırsakların devamında dışkıda kanama izleri görülebilir. Pıhtılaşmış ve açık kırmızı renkteki kan, dışkının üzerinde iz bırakabilir. Bunun yanı sıra dışkının rengi daha koyu bir renge de bürünebilir.

Diğer belirtiler

Mide kanaması geçiren bazı kişilerde mide ağrıları, solgun cilt rengi ile solgun görünüm, yorgunluk, halsizlik durumları görülebilir.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0