Hücre kirliliği zayıflamaya engel oluyor

Uzmanlar kötü beslenme ve çevresel faktörlerin hücrelerde kirlilik oluşturduğunu ve pek çok hastalık ile zayıflamaya engel olduğunu açıkladı.

Doğru beslenme ve bitkisel desteklerle hücrelerin temizlenmesinin ve sağlıklı şekilde zayıflamak mümkün. Hücre temizliğini tetikleyebilmek için protein, vitamin ve mineralleri barındıran çilek, enginar, sarımsak, zerdeçal, pırasa gibi besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir. 

Kirlenen hücredeki metabolik baskılanma, insülin direnci, karın bölgesinde yağlanma, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet, alzheimer ve kanser gibi hastalıklara dönüşebilir. Bu sebepten de kilo alımının, özellikle de karın bölgesindeki yağlanmanın tek suçlusu alınan yüksek kaloriler olmayabilir. 

"Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmeli"

Vücudun başlıca hücre temizliği enzimi olan glutatyon düzeyini korumak için yeterli miktarda et, balık, tavuk gibi besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, "Günde 2,5 litre su içilmelidir. Günde en az beş porsiyon meyve ve sebze beslenme düzenine dahil edilmelidir. Her gün lif yönünden zengin sebze, fıstık, tohum ve tahıllardan oluşan menüler tercih edilmelidir.

Zaman zaman turpgiller sınıfındaki sebzeler ile çilek, enginar, sarımsak, soğan, pırasa, zerdeçal tüketilmesi, fiziksel aktivite ihmal edilmemeli. Günde en az 1 fincan yeşil çay içilmelidir. Bağırsakta yaşayan zararlı bakteri toksinlerinden korunmak için kefir, yoğurt tüketilmelidir" tavsiyelerinde bulundu.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0