Guatr ameliyatlarında ses kısılması engellenebilir

‘Tiroid bezlerinin büyümesi’ diye bilinen guatr hastalığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor.

Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, vücudumuzda önemli görevleri bulunan tiroid bezleri ve guatr hastalığı ameliyatlarının sonucunda ortaya çıkan ses kısıklığı sorununa dair görüşlerini belirtti.

Guatr ameliyatlarının ses kalitesinde değişiklik, ses tellerinde felç, nefes darlığı gibi kendine özel riskeleri olduğunu belirten Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, bu risklerin engellenebileceğini ve hastaların bu riskler nedeniyle tadavisini ertelememesi gerektiğini söyledi. 

Guatr Ameliyatı Risklerinden Korkarak Tedaviyi Ertelemeyin!

Korku sonucu ortaya çıkan geç müdahale risklerinin daha da artmasına neden olduğunu söyleyen Dr. Kayabaşıoğlu, ameliyat sırasında kullanılan özel sinir bulucu cihazların guatr ameliyatlarının daha güvenli geçmesini ve başarıyla sonuçlandığını ifade etti.

Kayabaşı, düşük oranda ortaya çıkan olumsuz sonuçlar söz konusu olduğunda, dolgu uygulamalarını ya da ses teli cerrahisi operasyonlarıyla hastaların şikayetlerinin giderilebildiğini belirtti.

Çocuklarda guatra dikkat!

Dr. Kayabaşıoğlu, çocuklarda yorgunluk, iştahsızlık şişmanlık, konsantrasyon bozukluğu ve çabuk üşüme gibi belirtilerinin tiroid bezinin iyi çalışmadığının göstergesi olduğunu söyledi. Ayrıca terleme, sinirlilik ve kilo kaybı belirtilerinin de troid bezinin aşırı çalıştığı konusunda uyarıcı olabildiğini belirtti. Dr. Kayabaşıoğlu bu şikayetlere sahip olan çocukların mutlaka uzman hekim tarafından görülmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0