Kadınların sağlığı için bu belirtilere dikkat!

Kadınlarda hayati risk oluşturabilen hastalıklar bazen önemli belirtilerle bazen de sessizce gelebiliyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Dr. Altuğ Semiz, kadın hastalıkların önemli belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.

 Dr. Altuğ Semiz, kadın hastalıklarının, yaşam kalitesini düşürmekle kalmayıp, bazı durumlarda hayati riske neden olabildiğini söyledi. Özellikle bazı belirtilerin kadın vücudunda bir şeylerin yolunda gidip gitmediğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Dr. Semiz, bu durumlar şu şekilde sıraladı:

1- Açıklanamayan kanama düzensizliği; kadınların stres, mevsim değişikliği gibi durumlar dışında kalan sapmaları yani 25 günden kısa, 35 günden uzun aralıklar olması 

2- Adet dönemi dışında kanama olması; iki adet arasında, adet dönemi olmamasına rağmen koyu kahverengi ya da renkli kanamalar görülmesi.

3- Adet ağrılarının her zamankinden farklı, iş yerinden eve gitmek zorunda bırakacak şekilde olması.

4- İnatçı, kötü kokulu ve kanlı akıntılar görülmesi.

5- Çiğ balık, çürümüş yumurta kokulu akıntı oluşması

6- Spiral kullanan kadınlarda 72 saati geçen akıntılar görülmesi durumunda vakit kaybetmeden uzman bir doktora danışılmalı. 

Erken teşhis tedavi başarısı için çok önemli

Dr. Altuğ Semiz, kadın sağlığında önemli olanın jinekolojik kontrollerinin düzenli olarak yapılmaması beraberinde birçok sorunu getirdiğini ifade etti. Dr. Semiz jinekolojik tüm kanser türlerinin, meme kanseri de dahil erken teşhisin tedaviye yanıt verdiğini belirtti. Dr. Semiz yılda bir kontrolden geçen bir kadının menopoz sonrası yumurtalık kanserine karşı çok ciddi avantaj elde ettiğini söyledi. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Nuray 6 yıl önce

Ben dogum konturol hapi kullanmaya yeni basladim ve adetimn ilk günü basladim yarin son hapimi icicem ve 21 gündür kananam devam ediyo bu konu hakkinda bilgi verirmisiniz bana normalmidir bu durum