Ramazan sonrası beslenmeye dikkat!

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizma, bayramda eski düzene dönülmesiyle beraber ağırlık artışına davetiye çıkarabilir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Gizem Köse, değişen beslenme düzeniyle metabolizmanın yavaşladığını, bunun da ağırlık artışını kolaylaştırdığını açıkladı. Köse, sağlıklı beslenme için bazı önerilerde bulundu. İşte o öneriler:

Pideyle vedalaşın

Bayram sabahı yapılan her kahvaltı herkes için keyiflidir. Ancak Ramazan boyunca tüketilen pideden vedalaşılması gerekir. Bayram sabahından itibaren pide tüketmek yerine tam tahıllı ekmek tercih edilmelidir. Tam tahıllı ekmek kan şekerinin dengelenmesine ve sindirim sorunları yaşanmasını önler. 

Şeker ve tatlı yerine kuru meyve ikram edin

Bayram ziyaretlerinin olmazsa olmazı şeker, çikolata ve tatlılar fazladan şeker ve kalori yüklemesi yapılmasına neden olur. Bayramda misafir ağırlayacaksanız günü hafif atlatmak için şekerleme kasesi yerine kuru meyveler ve kuruyemişler hazırlayabilirsiniz. Ananas, muz, çilek, elma vb. bir çok meyveyi karıştırarak geleneklerinizi bozmadan ikramlarda bulunabilirsiniz.

Yeşil sebze tüketin

Bayram boyunca ara öğünlere yeşil sebze ilave edilebilir. Yeşil sebzeler bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. 

Akşam yemeklerini erken yenmeli

Akşam yemekleri Ramazan boyunca olduğu gibi geç saatlerde yemek yerine, yatmadan 4-5 saat önce yemeye özen gösterilmeli. 

Pilav ve makarnaya dikkat

Bayramda şeker artışının olduğu gibi kurubaklagil ve et tüketimi de artış gösterir. Bakliyat faydalı olsa da yanlarında pişirilen tereyağlı pilav ve makarnalar ağırlık artışı açısından tehlike yaratabilir. 

Salatada yağ miktarı önemli

Bayramda kilo aldırmaz diye tüketilen salatalara da dikkat etmek gerekir. Salata ve yemeklere konulan yağın göz kararı değil, ölçerek konulması gerekir. Çünkü yağlar bol miktarda kalori içerir. 

Akşam mutlaka yürüyün

Yemeklerden sonra sindirime yardımcı olarak ağırlığınızı korumada etkili olur. Bunun için asansör yerine merdiven kullanılması, kısa mesafelerde araç kullanılmaması ağırlık yönetiminde avantaj sağlayacaktır.

Bayramda bu 15 kurala dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Bayramda bu 15 kurala dikkat!
Bayramda ikram porsiyonlarına dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Bayramda ikram porsiyonlarına dikkat!

BİR YORUM YAPIN 0