Bayramda açık büfeye temkinli yaklaşın!

Ramazan Bayramı’nın yaz aylarına denk gelmesi ile geleneksel bayram ziyaretinin ardından tatile çıkmayı tercih edenler oluyor.

Tatil denilince akla ilk gelen dinlenmek, eğlenmek ve leziz yemekler oluyor. Ramazan ayı boyunca düzensiz beslenmenin ardından gelen açık büfelerin son derece cazip görünse de bir o kadar tehlikeli.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek, açık büfede birbirinden lezzetli görünen börekler, kızartmalar ve tatlıların birçok kişiyi etkilediğini bu nedenle açık büfeye karşı mesafeli olmak gerektiğini söyledi. Dr. Binnur Şimşek, tatilde dikkat edilmesi gerektiğini şu şekilde belirtti:

Sağlıklı bir kahvaltı tercih edin

Açık büfeye kafanızda sağlıklı bir kahvaltı için gerekli olan yiyecekleri düşünerek yaklaşın. Peynir, zeytin, domates, yumurta, kuru kayısı ceviz gibi gıdalar ve özel hazırlanmış öğünleri tercih edin. 

Hareketi artırın

Bütün gün şezlongda güneşlenmek yerine, bol bol yüzmek, plajda top oynamak, sörf, yelken, dalma gibi su sporlarını yapmak veya bunları öğrenmeye çalışmak da çok etkili kilo kontrol yöntemleridir.

Tatlı yerine meyveyi seçin

Tatilde yeme içme alışkanlıkları da değişir. Özellikle her şey dahil konseptli otellerde hamur işleri, tatlılar, kızartmalar, mantı ve gözlemeler burnunuzun dibinde olur. Bu tür yiyeceklerden uzak durabilmenin en etkili yolu bunları görmemektir. Yani bu tür gıdaların olduğu bölümlere gitmeyin.

Öğün planlarını baştan yapın

Kahvaltıyı kuvvetli yapıp, öğleni zeytinyağlı ve yoğurtlu salata ile hafif geçirmek, hem zinde hem de aktif hissetmenizi sağlar. İkindi öğününde yağsız kepekli tost ile ayran içilebilirsiniz.

Akşam yemeğinde ise pilav, kızartma, makarna ve tatlılardan uzak durup, ızgara ve sebzelerle bir menü belirlemek tatilden kilo almadan dönmenizi garanti eder.

Özellikle çeşit çeşit tatlıların olduğu açık büfeden, meyve ya da sütlü tatlıları tercih ederek ayrılmak büyük bir zafer kazanmanızı sağlar.Bunun dışında gün boyunca bol su içmek ve hareketli olmak, tatilden kilo almadan dönmeyi garantileyecek.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0