Bayramda merdiven altı üretime dikkat!

Üreticiler, Bayramın vazgeçilmezi olan kolonya, lokum, şekerleme ve çikolataların son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Kolonya, renkli şekerleme, lokum ve çikolata üreticileri, özellikle merdiven altı ürünlerden uzak durulmasını tavsiye etti.

Merdiven altı tabir edilen yerlerde üretilen ürünler ise halk sağlığı açısından risk taşıyor. Kolonya üretimi yapan bir firmanın sahibi Murat Kılıç, kolonyanın sahtekarlığa uygun bir mamul olduğunu, dereceden, esansından, boyasından, kabından çalınabildiğini vurguladı.

Murat Kılıç, "Her yere tezgah açıyorlar, ne olduğunu bilmeden kolonya alıyorsunuz. Kötü bir kolonya ilk başta sizin cildinize zarar veriyor zaten çektiğinizde de binlerce hücrenizi öldürüyor. Metil alkolse ilk başta gözünüze zarar veriyor. Bildiğiniz yerlerden almak lazım, çok eskiden beri bu işi yapan, kendini kanıtlamış firmalar var, buralardan alınması gerekiyor." dedi.

"Merdiven altı üretimleri ortadan kaldırmak lazım"

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, vatandaşın bütçesine göre hareket ederken sağlığını da düşünmesi gerektiğine vurguladı.

Alişan, merdiven altı üretimleri ortadan kaldırmak gerektiğini, bunların insan sağlığı ve ticari ahlak için çok tehlikeli olduğunu, bunun için merdiven altı çalışanlara rağbet edilmemesi gerektiğini ifade etti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0