Yumurtayı sakın böyle pişirmeyin!

Yumurtanın birden fazla pişirme yöntemi bulunur. Her zaman doğru pişirdiğinize inandığınız yumurta aslında çok sağlıksız pişiyor.

Toplumda yazın yumurta tüketilmez bir diye bir inanış vardır. Ancak uzmanlar bu durumun doğru olmadığını savunuyor. Kişinin yumurtaya alerjisi varsa bu durum yazında kışında aynı olur.

Yumurta kahvaltıda sahanda, omlet ya da haşlanma olarak pişirilir. Ancak uzmanlar bu pişirme yöntemlerinin hiç birini uygun ve sağlıklı bulmuyorlar. Haşlanmış yumurta veya sahanda pişmiş yumurtanın içerisinde hiçbir besin değerinin kalmadığını belirtiyorlar. 

Yumurta pişirmenin en doğru yöntemi ise buharda pişirmedir. Yumurtayı buharda pişirmek için bir aparatınızı yoksa benmari usulü pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Uzmanlara göre bu yöntemle pişen yumurta besin değerini kaybetmiyor. Buharda yumurta pişirmenin süresi ise maksimum 12 dakika olmalı.

BİR YORUM YAPIN 22

misafir 6 yıl önce

keyif benim nasıl istersem öyle pişirir yerim.

Toplam 4 beğeni

mehmetb25 6 yıl önce

Bu gavurlar yıllarca afiyetle yediğimiz sahanda yumurtaya da göz dikti anlaşılan :D

Toplam 3 beğeni

Yenilikci 6 yıl önce

Desene insanoglu simdiye kadar 10 binlerce senedir yumurtanin faydasini göremeden gitti ;)

Toplam 17 beğeni

fatih 6 yıl önce

süpersin yenilikci :)))

Toplam 0 Beğeni

harika 6 yıl önce

harikasın :)

Toplam 2 Beğeni

Ecdad 6 yıl önce

Efeeemmm benceeeee ...yumurtayi koynunuza alip yatin sabaha kadar koltuk aranizda pisirin...en dogal pisirme sekli benim dedigim...bunlara inanmayin...hurafeee hurafeee :)

Toplam 7 beğeni

Numan 6 yıl önce

Hangi uzman? Hangi çalışmaya göre söylüyor?

Toplam 9 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun