Hangisi daha sağlıklı biliyor musunuz?

Yumurtayı kırdıktan sonra karşınıza çıkan sarının üç farklı tonu olduğunu fark etmişsinizdir. Koyu turuncu, sarı ve açık turuncu.

Peki bu renkler ne demek? Ve daha da önemlisi hangisi en sağlıklı yumurta?

Yumurtaların renkleri, tavukların sağlıklarıyla ilişkili. Tavukların sağlıkları ise yumurtanın kalitesine etki ettiği için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta.

Turuncu yumurta

Bu renk yumurtanın anlamı tavuğunun çiftlikte yetişen, serbest gezinmiş ve gün ışığı görmüş olmasıdır. Yani en sağlıklı yumurtadır. Aynı zamanda besin değerleri çok yüksektir. Açık turuncu yumurtalarda aynı şekilde sağlıklı şartlara sahip tavukların ürünüdür.

Sarı yumurta

Genelde marketlerin temin ettiği bu yumurtalar, aslında fabrikadan geliyor. Bu tavuklar, fabrikalarda gün görmeden ve sadece tahılla beslenerek yaşıyor. Kuluçka makinesinden çıkan bu tavuklar hiçte sağlıklı ve doğal olmayan bir ortamdalar.

BİR YORUM YAPIN 5

Recep 6 yıl önce

Tavuk Mısır yerse turuncu Buğday yerse sarı olur. Köy yumurtası tavuklar genellikle Buğday yedikleri için Sarı renkte olur.

Toplam 5 beğeni

harun k.kahveci 6 yıl önce

zamanında çok rasyon hazırladım (yem yapında kullanılan kimyasallar karışımı yem protein degerleri ) yumurtanın renine göre o saglıklı bu saglıksız diyemezsiniz tavuk yemine katılan maddelerle örnek 123 maddesi yumurtanın rengiyle oynar çok katarsan sarı koyu az katarsan açık olur dip not yaşlı tavuk açık renk genç tavuk koyu renk sarı yumurtlar herkeaz prof olmuş milleti yanlış bilgilendirmesinler

Toplam 5 beğeni

mali 6 yıl önce

alakası yok, gün ışığı ile, tavuğun yediği yem kalitesi ile

Toplam 3 beğeni

Ahmet 6 yıl önce

Akrabamızın tavuk kümesinden gelen tavukların yumurtalarının sarısı aynen buradaki gibi açık renkte ve hiç de sağlıksız olduğunu düşünmüyorum. Güneş görüyorlar, bazen yayılıyorlar, fabrikadan çıkmış da değiller.

Toplam 8 beğeni

kibar 6 yıl önce

artık çiftliklerde üretilen yumurların rengini önünüze konulan renk kartelası ile belirlemenin mümkün olduğunu duyduk. yani çiftlik yumurtası daha koyu turuncu olabilir. isterseniz mavi de olabilir....

Toplam 5 beğeni