Kalp hastalığını tetikleyen 6 hastalığa dikkat!

Kadın ve erkeklerde görülen kronik, genetik hastalığın bir çoğu zaman içerisinde kalp hastalıklarını tetikliyor.

Kalp ve Damar Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, kalp sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken hastalıkları şöyle sıraladı:

1- Diyabet


Diyabet; damar çeperlerinin daralmasına neden olarak, kan akışını azaltır. Vücutta önemli etkiye sahip olan kalp kası, damar yoluyla gereken kanı almadığında, hasar görerek, yüksek tansiyon, pıhtılaşma sorunu gibi hastalıklara neden olur. 

2- KOAH


Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı yani KOAH; kalp yetmezliğini tetikleyebilir. Dokulara yeterli kanın ulaşmamasından dolayı oluşan nefes darlığı olan KOAH, ölümcül hastalıklardan birisidir. 

3- Yüksek Tansiyon

Yüksek tansiyon; damar çeperinin kalınlaşması, kireçlenme ve damar sertliğine neden olarak, damarın temel yapısını bozarak, damar içi yaralanmalarla birlikte ülser, pıhtı gelişimi ve damar tıkanıklığına yol açar.

4- Obezite

Metabolizmada ciddi rahatsızlıklara neden olan Obezite; uyku sorunları, nefes alıp vermekte yaşanan zorluklar yüksek tansiyon gibi hastalıkları tetikleyerek kalbi yorar. Obezite, kolestrol artışının yanı sıra Tip 2 diyabeti de tetikler. 

5- Tiroit

Her yaşta görülebilen Tiroit;  kalpte en sık görülen sıkıntıların başında gelen ritim düzensizlikleri ve çarpıntıyı tetikler. Tiroit hormonunun fazlalığı zaman zaman göğüs ağrısı, nefes darlığı ve yüksek tansiyona da neden olur.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0