Denizde uzun süre yüzerseniz...

Dr. Örnek, deniz gibi tuzlu sulara girmenin ve uzun süre kalmanın, tuza bağlı tansiyon hastaları için riskli olduğunu söylüyor.

Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek, tuza bağlı yüksek tansiyon hastalarının deniz yerine tatlı suya girmesi önerisinde bulundu.

Dr. Yavuz Örnek, tuzlu sularda uzun süre kalınca sudaki çözünmüş tuzun bedene difüzyonla geçtiğini, bunun da vücuttaki tuz oranını artırarak tuza bağlı tansiyon hastalarının tansiyonunu yükseltip kalp krizine neden olabileceğini ifade etti.

Düzenli olarak yüzmenin sağlığın her açıdan faydası olduğunu vurgulayan Dr. Örnek, bu faktörlerin bazı kişiler için geçerli olmadığını söyledi. Dr. Örnek, tuza bağlı yüksek tansiyon hastalarının bundan müstesna olduğunu ifade etti.

Örnek, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü, deniz gibi tuzlu sulara girmek ve uzun süre kalmak, tuza bağlı tansiyon hastaları için risklidir. Risk, suda kalma süresi uzadıkça daha da artmaktadır. Tuzlu sularda uzun süre kalınca sudaki çözünmüş tuz, bedene difüzyonla geçer. Bu da vücuttaki tuz oranını artırarak tuza bağlı tansiyon hastalarının tansiyonunu yükseltir ve kalp krizine sebep olabilir." diye konuştu.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 2

hako 6 yıl önce

Hoca sen harbiden sacmaladin denizde yuzmek uzun sureli olsa bile cok faydali tansiyonla alakasi flan yok sallama simdi benim cevrem doktor profersor dolu onlar bile ne alaka diyo sen neden yanlis bilgiler veriyon yoksa yuzme bilmedigin icinmi hadi hadi itiraf et simdi.

Toplam 1 beğeni

Omer 6 yıl önce

Tuza bagli tansiyon diyor.Difüzyonla vucuttaki tuz orani artar diyor.Bu cumlelerin ne anlama geldigini anliyamiyormusun.

Toplam 0 Beğeni