Tüp mide ameliyatından sonra bunlara dikkat!

Kilo kaybında en etkili yöntem olarak obezite cerrahisi bilinir. Fakat obezite cerrahisi tek başına yeterli gelen bir yöntem değildir.

Tüp mide ameliyatının ardından hayal edilen bir vücuda ulaşmak için bazı stratejilere uymak gerekir. Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi kurucusu Prof. Dr. Halil Çoşkun, zayıflama cerrahisinden sonra başarıya yönelik stratejiler hakkında bazı bilgiler verdi:

Davranışlarınızı değiştirin

Ameliyattan sonra yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek fiziksel aktiviteyi hayatınıza dahil etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra daha önce almadıysanız, hali hazırda yetersiz beslenmeyi önlemek için vitamin almanız ve doktor kontrollerine düzenli gitmeniz gerekir. 

Hayatınızı değişecek

Ameliyat öncesinde ve sonrasında hayatınızın size has bir şekilde değişecektir. Operasyon sonrası sadece beyin ve sindirim sisteminiz değil bütünüyle hayat değişikliği yaşarsınız. Yeterli uyku, stresi aza indirmek, kendinizi boşlukta hissedip fazla yemek uzak durmak, arkadaş ve ailenizle daha fazla vakit geçirmek veya dinlenmek gibi sorumluluklarınızı olacaktır. 

Kendinize iyi davranın

Ameliyatı bir süreç olarak görerek bunun bir gün içerisinde bitmeyeceğini bilmeniz gerekir. Bu süreç günler, haftalar ve aylar süreceği için kendinize biraz zaman tanıyın. Kendinize iyi davranarak herhangi bir değişikliğin bile zor olduğunu kabul edin ve sabırlı olun. 

Yeme alışkanlıklarınız ve egzersiz alışkanlıklarınızı bir kerede değiştiremeyeceğiniz için kendinizi motive edin. 

Kendinizi kontrol edin

İnsanlar yanlış bir şekilde, obezite ameliyatları midenin boyutunu azaltacağı için, ameliyat sonrası mideniz için uyumlu gıdalara otomatik olarak geçeceklerini düşünür. Mide küçültme ameliyatından sonra mideniz bir muz büyüklüğünde olmasına rağmen, sizi otomatik olarak yemek gereksinimlerine uymaya sevk etmez. Yaşadığınız bu değişikliği kendi yöntemlerinizle yaşam tarzınıza yansıtmalısınız. 

İstediğiniz değişikliği elinizden gelen en iyi şekilde yapmanız gerektiği için ne yediğinizi, ne zaman yediğinizi, nasıl yediğiniz ve diğer tüm koşulları düşünmeniz gerekir. 

Vücudunuzu dinleyin 

Ameliyattan önce ve sonra vücudunuzun bazı sinyaller verir. Bu süreçte kendinize aç olup olmadığınızı sorun. Vücudunuzu dinlemeyi öğrendiğinizde başarıya daha çabuk ulaşırsınız. 

Sosyal destek şart

Ameliyat sonrasında stresli bir dönem başlar. Bu dönemi daha rahat atlatabilmek için çevrenizdeki insanlarda yardım alabilmeniz önemlidir. 

Duygusal çöküntülere dikkat

Ameliyat sonrasında sindirim sistemi değişir ve mide aynı miktarda yiyecek tutmaz. Bu süreçte günlük reçeteli vitamin almak zorunda kalabilirsiniz. 

Çoğu insan vücudun sarkmasında korkar ancak bu durum hızlı kilo vermede en sıklıkla görülen bir durumdur. Değişime zihin olarak hazır olmanız gerekir. Sarkık bir vücuda sahip olmak bazı kişileri diğerlerine göre daha etkileyerek duygusal çöküntülere neden olur. Bu sebepten ameliyat sonrasında olabilecek her durum için kendinizi bedenen ve ruhen hazırlamanız çok önemlidir. 

Mide ameliyatı sonrası et tüketimine dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Mide ameliyatı sonrası et tüketimine dikkat!
Obezite cerrahisi sonrasında yapılan 10 hata

İLİŞKİLİ HABER

Obezite cerrahisi sonrasında yapılan 10 hata

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0