Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Hava değişimi ve klimalı ortamlar soğuk algınlığına ve boğaz ağrısına sebep olur. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Bazı boğaz ağrıları doktora gitmeyi gerektirse de, yeni başlayan ağrılara evde çare bulunabilir. İşte boğaz ağrılarını gidermeye yardımcı olan çözüm önerileri...

Tuzlu suyla gargara

Tuz, boğazdaki tahriş edici maddeleri ve bakterileri temizler. Yarım çay kaşığı tuzu, bir bardak suda eriterek günde 3-4 kez gargara yapabilirsiniz.

Tarçın çayı

İyi bir antioksidan olan tarçın, sinüsleri açmaya yardımcı olur. Tarçın, boğaz ağrısı çekildiğinde mukus üretimini azaltarak daha rahat nefes almaya yardımcı olur. 

1 buçuk su bardağı suyu kaynatarak içine 2 adet çubuk tarçın ekleyin. 3 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çaydaki tarçınları çıkartarak sade ya da herhangi bir bitki çayının içine ekleyerek tüketebilirsiniz. 

Zencefil suyu

Zencefil balgam söker ve solunum sistemindeki mukusu gevşetip atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda kötü bakterilerle savaşarak oksijen akışını artırır.

Zencefil suyunu hazırlamak için; taze zencefili soyarak küçük küçük doğrayın. Suyu kaynatarak içine ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Daha sonra zencefilleri çıkartarak içine bal ekleyerek tüketin.

Boğaz ağrıları nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Boğaz ağrıları nasıl geçer?

BİR YORUM YAPIN 0