Çiğ fındığın faydaları

Çiğ fındığın beyin sağlığınızdan mutluluk hormonlarınıza kadar önemli faydalar sağladığını biliyor muydunuz?

Çiğ fındığın faydaları kavrulmuş fındığa göre daha fazladır. Çünkü kavrulmuş fındığın kavrulma sırasında içerisindeki değerli yağları zarar görür. Lezzetinin yanı sıra tam bir ilaç olan çiğ fındık yapısında bol miktarda lif barındırır. Protein, karbonhidrat, antioksidan, tiamin, niasin gibi vitaminleri ve kalsiyum, çinko, potasyum, demir gibi mineralleri içerinde barındırmasıyla sağlığımız açısından adeta bir mucizedir.

Peki çiğ fındığın faydaları nelerdir?

-Çiğ fındık doğru kan dolaşımını sağlayarak, ateş, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların oluşma riskini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

-Fındık içinde bulundurduğu B6 vitamini sayesinde sinir sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

-Fındığın yapısında bulunan protonosiyanidinler beyin sağlığını destekliyor. Ayrıca triptofan ve izolosin aminoasitleri açısından da zengin olduğundan kişinin zihinsel ve psikolojik olarak iyi hissetmesini sağlıyor.

-Fındıktaki protein, lif ve yüksek yağ tokluk hissini arttırıyor. Aşırı yemeyi engelleyerek aşırı kalori alımını durduruyor.

-Çiğ fındık, kalp sağlığını koruyan yağlar barındırır. Bu yüzden düzenli fındık tüketimi kolesterolü %27 oranında düşürüyor.

-Vücuttaki kötü hücreleri yok etmeye yardımcı olan fındık, kanser hücrelerinin oluşmasını engelliyor.

-Fındıktaki yüksek lif içeriği, bağırsak sağlığı içinde önemli bir yol oynuyor. Ayrıca günlük yeterli miktarda çiğ fındık tüketimi kabızlığı da önlüyor.

-İçinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde cilde zarar verebilecek serbest radikallerle mücadele ediyor ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlıyor.

Hızlı bir şekilde saç uzatmak için 5 öneri

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı bir şekilde saç uzatmak için 5 öneri

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

enver turkmen 6 yıl önce

Findik faydalarını söyleniyor onun icinmi Findik 8 tl

Toplam 5 beğeni