Sabah kahvaltısı neden önemli?

Gün içinde yoğun bir tempoda çalışırken öğünleri bazen atlıyor bazen de son derece sağlıksız bir şekilde besleniyorsunuz. İşte sizleri sağlıksız beslenmeden kurtaracak bazı öneriler...

Birçok kişi sabahları işe geç kalma korkusu ile evden kahvaltı etmeden çıkıyor. Dışarıdan satın alınan poğaça ile ayakta hızlıca kahvaltı ediyorlar. Öğlen yemeğinde ise yenilen makarna ya da pilav türü yiyeceklerde bu sağlıksız beslenme sürecinin bir parçası olarak yerini alıyor. Gün içinde bu şekilde beslenme hem kilo artışına hem de hem de algıların düşerek şekerin yükselmesine neden oluyor.

Kahvaltıyı evinizde hazırlayın

Sabahları acele bir şekilde bol karbonhidratlı bir poğaça yemek yerine akşamdan kendiniz için bir adet sandviç hazırlayıp bir buzdolabı poşetine sararak, sabah yanınıza alabilirsiniz. Bu sandviçi evinizde bulunan malzemeler yapmanız çok kolay. 

İki dilim kepek ekmeğinin arasına sevdiğiniz bir peynir çeşidi ya da tereyağı sürerek akşamdan hazırlayın. Sabah kalktığınızda bu sandviçi yanınıza alın. Sabahları iki dilim kepek ekmeği ile yapılan bir kahvaltı hem pratik hem de poğaça ile yapılan kahvaltıdan daha sağlıklı olacaktır.

Öğle yemeğinde karbonhidrattan kaçının

Bu kahvaltıdan sonra sıra öğlen yemeğine geldi. Öğlen yemeklerinde eğer çalıştığınız kurumun bir yemekhanesi varsa menüde çıkan kurubaklagil yemeklerinden birini seçmelisiniz. Eğer öğle yemeklerini dışarda yiyorsanız sakın makarna ya da pilav gibi ağır ve hamur işi içeren yemekler tüketmeyin. Bunu yerine çorba salata gibi daha hafif size daha zinde tutacak besinler tüketmeye özen gösterin. 

Akşam yemeklerinde sebze ve meyveyi ihmal etmeyin

Akşam yorgun argın evinize geldiğinizde enerjinizi yükseltecek besinler tüketmeniz gerekecek. Bunun için akşam yemeklerinde olabildiğince sebze yemeklerini tercih etmeye dikkat edin.

Yemeklerden sonra özellikle elma gibi enerji veren meyveler tüketin. Yatma vaktinizden 2 saat öncesine kadar bir şey yemeyin. Eğer fazla tok yatarsanız sabah yorgun ve mide rahatsızlıkları ile kalkmış olursunuz. 

Cildi canlandıran bademli peeling tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Cildi canlandıran bademli peeling tarifi
Yapay çiçekler nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Yapay çiçekler nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0