Grip nasıl geçer? Gribe bitkisel çözümler...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip sezonu da başlamış bulunmaktadır. Soğuk havalarda ve mevsim geçişlerinde asla kaçamadığımız grip için kendimizi nasıl korumalıyız? Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? İşte, gribe deva bitkisel çözümler...

Kış ayını grip olmadan geçirebilmek için öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız. C ve E vitamini bakımından zengin olan sebze ve meyveleri bolca tüketmeliyiz. Bunun yanında boğaz ve bademcik enfeksiyonlarını önlemek için koruyucu doğal bitkisel kürler tüketmeliyiz. Doğa da bulunan bitkilerin neredeyse hepsi sağlığımız için ayrı bir önem taşıyor. Sizler için gribe iyi gelen ya da gribi önleyici birkaç bitkisel kür tarifi araştırdık…

gribe soğan kürü

gribe soğan kürü

Kuru Soğan Kürü

Soğan, antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal, antibakteriyel özellikleri ile hastalık ve enfeksiyonlardan uzak durmanıza yardımcı olur. Yüksek ateş, grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir.

  • 1 adet kahverengi kabuklu soğan
  • 2 su bardağı su

Soğanın kahverengi kabuklarını ince ince soyun ve 2 bardak suyun içine atın ağzı kapalı olarak beş dakika kaynatın. Ardından dinlenmeye bırakın sonra süzün ve için.

gribe zencefil kürü

gribe zencefil kürü

Zencefil Çayı;

Zencefilin ilaç sektöründe kullanılmasının yanı sıra, hastalıklar esnasında kısa zamanda sonuçlar alabilmek için alternatif tıp tarafından da kullanılmaktadır. İçerdiği zengin vitamin ve besinler yardımıyla hastalıklarla mücadele ve korunma için de önemli bir bitkidir. Zengin bir B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir.

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal

1 su bardağı suyun içerisine 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefili koyun ve ocakta kaynatın. Zencefili çok kaynatırsanız tadı acılaşır bu sebeple kaynadığı an altını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzgeç ile süzün bal ve limon ilavesi yaparak içebilirsiniz.

gribe çay

gribe çay

Grip Çayı;

Grip denilince akla ilk gelen bitkilerden birisi de ıhlamurdur. Ihlamurun ve zencefilin karıştığı muhteşem bir kür geliyor.

  • Ihlamur
  • Zencefil
  • Karanfil
  • Tarçın 
  • Su

Bu grip çayını yapacağınız kişi sayısına göre içindeki malzemeleri daha çok ya da daha az koyabilirsiniz kendi tercihinizdir. Tüm malzemeleri demliğe koyun ve üzerine kaynamış su ekleyin ve demlenmeye bırakın. Dilerseniz içerisine limon ve bal ilave edebilirsiniz.

gribe kuş burnu çayı

gribe kuş burnu çayı

Kuşburnu Çayı;

A, B, C, E ve K vitaminleri bakımından zengin olan kuşburnu çayı nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarına karşı oldukça etkili bir çözümdür. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır, sindirimi düzenler, böbrekleri temizler ve hafif romatizma ağrılarına iyi gelir.

  • 1,5 – 2 çay kaşığı Kuşburnu
  • Su bardağı su
  • Bal

1 büyük fincan çay için 1.5-2 çay kaşığı ufalanmış kuşburnu kullanabilirsiniz. Kaynar suyu bardağa döktükten sonra 10-15 dakika demleyin. Süzdükten sonra hafif ekşi olan çayı balla tatlandırarak içebilirsiniz.

gribe çözüm

gribe çözüm

Mutlaka doktorunuza görünün!

Grip bazen zor anlar yaşatabilir mesela belli başlı belirtiler vardır bunlarda çoğalma olursa mutlaka doktora gidilmesi gerekir. Nefes alma zorluğu, kalıcı ateş, kusma, ağrılı yutma, kaşı öksürük ve kalıcı tıkanıklık, baş ağrısı, bu belirtiler şiddetliyse, toparlanacağınıza daha da kötüye gidiyorsanız, ateşiniz düşmüyorsa mutlaka hekime başvurun. Grip gibi başlayan ve başka bir hastalığa dönüşen bir duruma girmiş olabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 1

omer 6 yıl önce

grip nasıl geçer

Toplam 4 beğeni