Vajinal akıntının nedenleri nelerdir?

Vajinal akıntı, günümüzde her yaşta kadında ortaya çıkan ve rahatsızlık uyandıran bir problemdir. Bu akıntı rengine göre bazı sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Vajinal akıntı, fizyolojik olanlar ve fizyolojik olmayanlar olarak ikiye ayrılır. Fizyolojik olan akıntılar zararsız açık renkli ve kokusuzdur. Ancak bazı kadınlar ekşi bir kokudan şikâyet ederler. Fizyolojik akıntı genellikle bir iki yıl gibi uzun sürebilir. Fizyolojik akıntı özellikle adet dönemlerinde sıklaşır.

Fizyolojik olmayan akıntılar:

Fizyolojik olmayan akıntı fizyolojik olana göre daha kokuludur ve kaşıntıya neden olur. Bununla beraber idrar yollarında yanmaya da neden olabilmektedir. Fizyolojik olmayan akıntının birçok sebebi vardır. Bunlar arasında menopozun başlamış olması, stres, yanlış beslenme, dar kıyafetler giymek ya da bağışıklık sisteminin zayıflamış olması sayılabilir.

Vajinal akıntıları engellemek için yapılması gereken vajinanın çok sıcak su ile yıkanmaması ya da temizlemek için şampuan kullanılmamasıdır. Eğer akıntı koyu renkteyse ve çok kokulu ise derhal doktora başvurulması gerekir.  

BİR YORUM YAPIN 0