Doğum çatlakları nasıl geçer? Çatlak kremi tarifi

Doğum yapan kadınların başa çıkmak zorunda kaldıkları doğum sonrası problemlerinden doğum çatlakları nasıl geçer? Çatlak oluşumu için alınacak önlemler nelerdir? Çatlak oluşumuna bitkisel çözüm ve çatlak kremi tarifi sizlerle...

Hamile kadınların karınlarında meydana gelen ani ve hızlı oluşan karınla beraber deride oluşan çatlaklar başa çıkılmaz bir problem olarak görülür. Ancak bu çatlakların oluşumunu önlemek ve etkilerini azaltmak mümkündür. Peki, doğum sonrası çatlaklar nasıl geçer? Çatlaklar için evde uygulanabilecek çözümler nelerdir? İşte, doğum çatlaklarına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

doğum çatlakları

doğum çatlakları

Doğum sonrası çatlak neden olur, nasıl geçer?

Çatlaklar, deri altındaki elastik liflerin sürekli esnemesi sonucu cildinizde oluşan izlerdir. Ciltte belirli bir miktarda ani bir gerilme meydana geldiğinde, cilt alt tabakaları yırtılır ve bu izler oluşur. Hamilelik ve doğum da oluşan çatlaklar kadınların en büyük korkularından biridir. Önüne geçebilmek, önlem alabilmek için her yol denenir. Hamilelik döneminde kadınlar hem fiziksel hem de hormonal değişim yaşarlar. Çatlak oluşumu da bu değişimlerden bir tanesidir. Gebeliğin üçüncü ayından itibaren alınan kilolar sonucu cildin gerilmesi ile meydana gelir. Her hamile kadında çatlak oluşumuna rastlanmaz cildin esnekliğine göre bu durum değişiklik gösterebilir ama genellikle gebe kadınlar da sık rastlanan bir sorundur. Karın, kalça, göğüs, bacak ve bel bölgesinde yoğunlukla görülebilir. Cildin gerilmesi ile oluşan çatlaklar pembe ve mor renginde belirir. Bir süre sonra beyaza döner. Peki çatlak oluşumunu önlemek mümkün müdür? Hamilelik de oluşan çatlaklardan nasıl kurtulunur?

Hamilelik döneminde çatlak oluşumunu önlemek mümkün müdür?

Hamilelik döneminde oluşan çatlaklar genellikler kadınların cilt tipine göre değişiklik gösterir. Hassas cilt yapısına sahip kadınlar da çatlak oluşumu daha sık görülmektedir. Bu çatlak oluşumunu önlemek için günümüzde bir çok markada kozmetik ürünler ve yağlar mevcuttur. Ancak ne kadar düzenli kullanılırsa kullanılsın bazı anne adaylarında çatlak olur.

Çatlak oluşumunun en büyük destekçisi de kaşınmaktır. Gebelik döneminde özellikle karın bölgesi olmakla birlikte vücudun bir çok bölgesi kaşınır. Bu kaşıntılar çatlak oluşumunu hızlandırır. Mümkün olduğunca kaşınmamaya özen gösterilmelidir.

çatlaklar nasıl geçer

çatlaklar nasıl geçer

Çatlak oluşumunu nasıl önleriz?

Bir kere oluştuğunda, çatlaklardan kurtulmak zordur. Hamilelik de oluşan çatlakların az seviyede olmasını ya da hiç olmamasını sağlayan yağların başında kakao yağı, argan yağı ve aloe vera yağı gelmektedir. Çatlak önleyici yoğun E vitamini içeren losyonlar da önlem almak için birebirdir.

Vücut da oluşan kuruluğu giderebilecek yağ ve nem oranını artırıcı kozmetik ürünleri kullanarak çatlakları önlemek için destekleyebiliriz. Aynı zamanda bol miktarda su tüketimine, sebze ve meyve tüketimine dikkat etmelidir. Aşırı kilo alımı çatlak oluşumunu arttırır. Gebelikten önce spor yapan adayların vücutları daha esnek olduğundan çatlaklar daha az oluşur. Çatlakları gidermek için duş alırken vücutta dairesel hareketler uygulayarak masaj yapıyor gibi ovalamakta çatlakların önlenmesinde etkilidir.

Ayrıca kan dolaşımınızın iyi olması gerekir. Bunun için çilek, kızılcık, kiraz gibi kırmızı meyveler yiyebilirsiniz. Ayrıca lenf drenaj masajı yapabilirsiniz. Lenf drenaj masajı, dokularda biriken sıvıların atılmasını sağlayan bir masaj tekniğidir.

doğum çatlakları

doğum çatlakları

Çatlak oluşumuna bitkisel çözüm

Oluşan çatlağı gidermek çok zor olsa da görüntüyü iyileştirmek adına yapılabilecek birkaç kür mevcuttur. Bu kürlerin olumlu sonuç verebilmesi için düzenli ve sürekli olarak uygulamanız gerekir. Çatlaklar, ciltteki yırtılmalar yüzünden oluşur ve tedavisi zaman alır. Ama ümidinizi yitirmeyin! Zamanla olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Çatlaklar için size önerebileceğimiz doğal ürünlerin başında nemlendirici ve antioksidan özellikleri bulunan kakao yağı, aloe vera jeli, jojoba yağı gelmektedir. Bu bitkisel yağlarla günlük düzenli masaj yaparak çatlak oluşumunu engelleyebilir ve oluşan çatlakların görünümlerini hafifletebilirsiniz.

İşte çatlakları önleyecek maddeler;

çatlaklara e vitamini

çatlaklara e vitamini

E vitamini;

Bu vitamini iki şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi; eczanelerden E vitamini kapsüllerinden alabilir, kapsülü açıp içindeki yağı çatlak olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Her gün duştan sonra en az bir kez yapmalısınız. 15 dakika sonra nemli bir bezle silebilirsiniz.

İkincisi ise; E vitamini bakımından zengin yağları cildinize yedirmek. Bunlardan bazıları; zeytinyağı, bademyağı ve soya yağıdır. Aynı şekilde bu yöntemi de her gün duştan sonra bir kez uygulamalısınız. 15 dakika sonra nemli bir bezle silebilirsiniz.

Cildin daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağladığından, E vitamini bütün cilt problemleri için birebirdir.

havuç ile çatlak

havuç ile çatlak

Havuç;

Çatlaklar için yapılması gereken; havuçları buharda pişirip püre haline getirmek ve doğrudan sorunlu bölgeye uygulamak. Cildinizin yanmaması için sıcaklığına çok dikkat edin. Bu kürün etkisini göstermesi biraz daha fazla zaman aldığından, uygulandıktan sonra en az yarım saat bekletilmesi gerekiyor. Daha sonra, soğuk suya batırılmış bir bezle silip çıkarın.

pancar ile çatlak

pancar ile çatlak

Pancar;

Pancar kabuğuyla şeftali kabuğunu karıştırıp öğütün. Kıvamı çok yoğun olursa, bir yemek kaşığı bademyağı ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı çatlak olan bölgelere uygulayıp 15 dakika bekletin, ardından soğuk suyla temizleyin. Bu detaya dikkat edin çünkü sıcak su cildinizi hassaslaştıracağından çatlakları daha kötü hale getirebilir.

avokado ile çatlak

avokado ile çatlak

Avokado;

Yarım avokadoyu ezip bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı limon suyu ile karıştırıp bir krem elde edin. Bu karışımı her gün 15 dakika boyunca çatlaklarınızın üzerine daireler şeklinde masaj yaparak sürmeniz gerekiyor. Karışımı daha sıvı hale getirip uygulanmasını kolaylaştırmak için, içine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

kahve ile çatlak

kahve ile çatlak

Şeker ve Kahve;

Tüm cilt tedavilerinde kullanılan temel yöntemlerden biri, ölü derinin temizlenmesidir. Yeni hücrelerin oluşabilmesi için ölü hücrelerden kurtulmak şarttır. Kolay bulunan, pullanmayı önleyici doğal ürünlerden ikisi Türk kahvesi ve şekerdir. Bunları zeytinyağıyla karıştırabilir ardından cildinize masaj yaparak sürebilirsiniz.

Evde hazırlayabileceğiniz çatlak kremi

Çeyrek bardak aloe vera jeli, yarım bardak zeytinyağı, sıvı olarak eczanelerde bulabileceğiniz 4 kapsül E vitamini ve A vitaminini iyice karıştırın ve akşamları bu karışımı çatlak bulunan bölgelere masaj yaparak uygulayın. Bu bitkisel çatlak kremini buzdolabında muhafaza edin. Bir kaç hafta sonra çatlakların görünümünün azaldığını göreceksiniz.

BİR YORUM YAPIN 0