Arpacık nasıl geçer?

Gözünüzde arpacık çıktığı zaman doktora gitmenize gerek yok. Evinizde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle arpacığı geçirebilirsiniz...

Alt kirpik diplerinde ya da göz kapağının üzerinde çıkan arpacık, hem ağrı vermesi nedeniyle hem de estetik açıdan hoş durmamasıyla bizi en çok rahatsız eden durumlardan biridir. Arpacık oluştuğu zaman doktora gidebileceğiniz gibi evde yapacağınız yöntemlerle de arpacı geçirmek mümkün.

Doğal yöntemlerle arpacık nasıl geçer?

Her konuda olduğu gibi arpacık çıktığında da hijyenik olmak çok önemlidir. Bu nedenle tedaviye başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, göz çevrenizi kirli tutmamak ve gözünüze dokunmaktan kaçınmak olacaktır.

Gözlük kullanmak yerine lens kullanmayı tercih ediyorsanız bir süre lens takmaktan vazgeçilmeli ve göze hiçbir şekilde makyaj yapılmamalıdır.

Arpacıklı bölgeye 15'er dakikalık aralıklarla sıcak kompres uygulanmalıdır.

Şişliği azaltmak için papatya çayını demleyerek, soğuması beklenilmelidir. Daha sonra temiz bir pamukla günde 3 defa arpacıklı bölgeye sürülmelidir.

Evinizde papatya çayı yoksa, bir parça pamuğa 3 damla kekik yağı damlatıp arpacıklı bölgeye masaj yaparsanız, kekiğin antiseptik özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Saç düzleştiren tarak nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Saç düzleştiren tarak nasıl kullanılır?
Diş macunun bilinmeyen kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Diş macunun bilinmeyen kullanım alanları
Alişan'ın adını sildiler!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan'ın adını sildiler!

BİR YORUM YAPIN 2

Kamaşulllah 6 yıl önce

bu kadar ayrıntıya gerek yok.Arpacığın çıktığını anladığımız anda bir dış sarmısağı ortadan ikiye kesip arpacık üzerine ve etrafına sürmeniz yeterli.Buyumeden kısa sürede gecer

Toplam 1 beğeni

Emrah Cıbır 5 yıl önce

Peki sarımsak ne kadar zaman arayla sürülmeli

Toplam 0 Beğeni