Canan Karatay: "Fransız İhtilali'nin sebebi tuzdu"

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yeni kitabı "Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" kitabının tanıtım toplantısında konuştu.

Prof. Dr. Canan Karatay dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni kitabı "Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" hakkında soruları yanıtladı. İşte Karatay'ın basın toplasından başlıklar...

Kolesterol, diyabet, hipertansiyon ve insülin direnci gibi ömür boyu ilaç kullanılması gereken rahatsızlıkların tedavi edilebileceğini vurgulayan Karatay, "'Genetik' ve 'İyileşmez' masalını unutun! İlaca mahkûm olmuş, ‘ölene kadar bu ilaçları içeceksin’ diye beyinleri yıkanmış diyabet hastalarının ve diğer kronik dejeneratif hastalıklardan muzdarip insanların, bu hastalıkların kalıcı olarak tedavi edilebileceğini ve ilaçlardan kurtulabileceğini bilmek en insani hakları" dedi.

Toplantıda kristal kaya tuzunun sağlık için çok önemli olduğunu söyleyen Karatay, kristal tuzunun tansiyon yüksekliği ve kalp hastalıklarından koruduğunu belirtti.

"KRALLARIN HALKA VERMEDİĞİ MUCİZE..."

Konuşmasında ilginç açıklamalara yer veren Canan Karatay: "Çok şaşıracaksınız şimdi yine ama tansiyonu yükselten şeker. İnsülin direncinin başlamış olmasından dolayıdır. Vücutta tuz eksilince tüm organizmalar altüst oluyor, birçok hastalık aşırı tuzsuz beslenmeyle gelişiyor. Kristal kaya tuzu doğal haliyle 84 minerali dengeli olarak barındırıyor. İlk kez söylüyorum, Fransız İhtilali'nin en büyük sebebi halkı tuzsuz bırakmaktı. Krallar ve aristokratlar hakiki tuzu elinde tutup yüksek fiyata satmak için halka vermedi. Halk yiyeceklerini bütün yıl muhafaza etmek için doğal kaya tuzu kullanıyordu. Halk için altından daha kıymetliydi." dedi.

"İSTİKBAL BAĞIRSAKLARDADIR!"

Mutluluk hormonu olan seretonin'in yüzde 90'ının bağırsaktaki bakteriler tarafından üretildiğine dikkat çeken Dr. Karatay, sağlıklı ve mutlu bir hayat için; lahana, karnabahar, turp, soğan, sarımsak gibi doğal prebiyotikler ve doğal ev yoğurdu, sirke anasını kendi üreten doğal fermantasyon sirke, doğal turşu, şirden mayalı peynir tüketiminin gerekli olduğunu söyledi.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0