Meyvenin sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır?

Dışarıdan satın alınan meyvelerin içinden kurt çıktığı zaman pek çok kişi meyveyi olduğu gibi çöpe atar. Oysaki meyvenin asıl sağlıklı olanı içi kurtlu diye tüketilmeyen meyvelerdir. Çünkü bu meyvelerde ilaç bulunmaz.

Manavdan, marketten ya da pazardan meyve satın alırken dikkat edilen ilk kriter, genellikle meyvenin göze parlak ve dolgulu gelmesidir. Eğer alınan bu meyvelerin içerisinden kurt çıkmazsa, bu onların ilaçlandığını ve sağlık açısından hiçte uygun olmadığını gösterir.

Yapılan araştırmalar, içinden kurt çıkan meyvelerin sağlığı olumsuz etkilemediğini gösteriyor. Uzmanlar, özellikle de pazardan alınan meyvelerin şekillerinin bozuk ve içerisinde kurt olanların satın alınması gerektiğinin altını çiziyor. Meyveleri tüketirken de kurtların iyice temizlenmesi gerektiği biliniyor.

GÜZEL ŞEKİLLİ MEYVELER İLAÇLI!

Meyve ve bitkilere sıkılan ilaçların insan sağlığını riske attığını vurgulayan uzmanlar, şekli güzel olan besinlerin hepsinde aşırı miktarda ilaç kullanıldığını savunuyor. Bu nedenle satın aldığınız meyveleri bölmeden yani bütün bir şekilde tüketmemelisiniz. İlaç kullanılan meyveler, az miktarda tüketildiği zaman vücuda rahatlık hissi veriyor ama fazla yenilirse de kanseri tetikliyor.

Çocuklara ilaç içirirken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara ilaç içirirken nelere dikkat edilmeli?
Yemek odalarında "Akdeniz" esintisi

İLİŞKİLİ HABER

Yemek odalarında "Akdeniz" esintisi
Gökhan Özoğuz O Ses Türkiye'den ayrılıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Gökhan Özoğuz O Ses Türkiye'den ayrılıyor!

BİR YORUM YAPIN 0