Naşi armudu nedir, faydaları nelerdir?

Japonya ve Çin ülkelerinde yetiştirilen Naşi armudu, bilimsel olarak Pyrus pyrifolia ağacından elde edilen bir meyvedir. Peki bu meyvenin sağlığımıza faydaları nelerdir? Sizler için araştırdık…

Orta irilikte, açık kahverengi ve üzerinde sarı benekleri olan naşi armudu, çok sulu Japon cinsi bir armut türüdür. Soğuk hava koşullarında saklandığında uzun süre dayanıklılığı kaybetmeyen naşi armudu, yuvarlak olması nedeniyle elmaya benzetilir. İşte naşi armudunun faydaları…

- Naşi armudunun en önemli özelliği düşük kalorili olmasıdır. Kemik, kan ve kadriyovasküler yani sağlık için gerekli olan tüm mikro besin maddelerini içeren bu meyve, sindirim sistemindeki atıkların hızlıca atılmasına yardımcı oluyor.

- Yapılan bir araştırmada naşi armudu, lif bakımından zengin olduğu için kalp hastalığı, hipertansiyon ve metabolik sendrom riskini düşürmeyi sağlıyor.

- Aynı zamanda ilerleyen yaşlarda oluşan göz tansiyonunu engelleyerek, görme bozuklukluğu riskini azaltıyor.

- Naşi armudu, aşırı miktarda hidroksisinnamik asit ve kuersetin antioksidanları barındırdığından mide kanseri ve akciğer kanserini önlemeye yardımcı olur.

Evde kaş bakımı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde kaş bakımı nasıl yapılır?
Dekorasyonun yükselen trendi "Maskülen"

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonun yükselen trendi "Maskülen"
Probiyotikler zayıflatır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Probiyotikler zayıflatır mı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0