Kırık kalp sendromu nedir? Kırık kalp sendromumun belirtileri nelerdir?

Metropol şehirlerde artan kırık kalp sendromunun ne olduğunu biliyor musunuz? Peki kırık kalp sendromu nedir? Kırık kalp sendromunun belirtileri nelerdir? Kırık kalp sendromu ile baş etmenin yolları var mıdır? Erkeklere nazaran kadınlarında daha fazla görülen ve kişinin yaşam kalitesini düşüren kırık kalp sendromuna dair merak edilenleri sizler için araştırdık.

Kırık kalp sendromu 1990 yıllarda Japonya’da ortaya çıkmıştır. Önceleri bu hastalık tam teşhis edilemediğinden hastalara kalp krizi muayenesi yapılmıştır. Daha sonralarda doktorlar aslında bunun kalp krizi olmadığı farklı bir kalp hastalığı olduğunun tanısını koymuşlardır. Kırık Kalp sendromu aşırı duygusal ve ağır bir depresyon hali sonucu ortaya çıkar. Dünya Sağlık Örgütü günümüzde artış gösteren kalp hastalıkları hakkında şaşırtan bir rapor hazırladı. Ölümlerin yüzde 40'nın kalp ve damar rahatsızlıkları nedeniyle yaşandığını belirten raporda ayrıca bu risk günümüzde gençlerde daha çok ortaya çıktığını açıkladı. Kalp vücudun ana hattıdır. Aldığı herhangi ciddi bir hasar karşısında bütün vücut tehlike altına girmektedir. Kırık kalp sendromu da kalbi olumsuz etkileyen rahatsızlıklar arasında yer almaktadır.  Kalp krizini taklit eden belirtiler gösteren kırık kalp sendromu korku ile birleşince tedavisi güçleşir. 

  • Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen kırık kalp sendromu kişinin fark etmeden yaşadığı nadir hastalıktır.

     
  • Kırık kalp sendromu olan kişiler bazen kalp krizi geçirdiklerini sanırlar çünkü kırık kalp sendromu ile kalp krizinin bazı belirtileri aynıdır. 

     
  • Psikoloji ile beraber ortaya çıkan bu hastalık daha sonra sinir hücreleri ve kişinin bunalım sırasında bağışıklığının çökmesi ile daha korkunç bir hal alır.

Hafakanlar bastı nedir? Hafakanın belirtileri nelerdir? Hafakanın tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERHafakanlar bastı nedir? Hafakanın belirtileri nelerdir? Hafakanın tedavisi var mıdır?

kırık kap sendormu

kırık kap sendormu

KIRIK KALP SENDROMUNU NEDİR?

Duygusal bir rahatsızlık olduğundan geçicidir. Kalp sol kapağının yapısını değiştirir ama kalbe giden damarları etkilemez. Baş dönmesi, soğuk terlemeler, nefes almada zorluk çekme ve göğüs ağrısı en belirgin özellikleridir. Araştırmalara göre menopoz sürecine geçen bazı kadınların kırık kalp sendromuna yakalanma riski daha yüksektir.

kırık kalp sendormu

kırık kalp sendormu

Bipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk belirtileri neledir? Bipoların tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERBipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk belirtileri neledir? Bipoların tedavisi var mıdır?

KIRK KALP SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Sol kolun altında ağrı hissetme

- Kalbin sürekli sıkışması

- Nefes darlığına bağlı göğüs ağrısı

- Yorgunluk ve stres 

- Her an ölecekmiş gibi korku yaşanması

- Vücut hareketlerinde dengesizlik

- Yalnız kalma korkusu

- İç giyim ve çorap gibi eşyaların vücutta iz bırakması düzgün olamayan kan akşının göstergesi

- Rahat oksijen alışverişi olmaması akabinde gelişen baş ağrısı ve konsantre eksikliği gibi belirtiler kırık kalp sendromuna işaret eden durumlardır.

kırık kalp sendromu belirtileri

kırık kalp sendromu belirtileri

KIRIK KALP SENDROMUNU ÖNLEMENİN YOLLARI

- Bu sendromu atlatmanın en önemli yollarından biri aile ve arkadaş çevresidir

- Yemek öğünleri atlatılmadan yapılmalıdır. Meyve ve sebze tüketimine ağırlık verilmelidir.

- Her gün belli bir saatte yürüyüş yapılmalıdır.

- Kardiyolog kontrolünde kalp ritmi ölçülmelidir.

- Psikolojik destek almak şarttır.

Ünlü isimlerin meşhur olmadan önceki ilk halleri

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü isimlerin meşhur olmadan önceki ilk halleri

BİR YORUM YAPIN 2

Ben 2 yıl önce

Alınacak önlemlerde psikolojik destek değil,rahatlatıcı doğal ortam gereklidir.Diğerleri tamam.

insan 2 yıl önce

haberin kapağında çorap diyosunuz yazı bi tane sendrom napayım arkadaş